Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikad više

Žvakala je žvakaću 7 sati dnevno, evo što joj se dogodilo

Žvakaća guma
Foto: Shuttershock
03.08.2015.
u 11:50

Zbog žvakaće gume ova majka četvero djece danas ne može otvoriti usta više od jednog centimetra pa je sada čeka operacija u kojoj će joj kosti čeljusti zamijeniti metalnim pločicama

Claire Embleton iz Liverpoola žvakala je žvakaću gumu bez šećera u prosjeku sedam sati dnevno, a sada zbog žvakanja mora na operaciju zbog istrošene čeljusti.

Zbog žvakaće gume ova majka četvero djece danas ne može otvoriti usta više od jednog centimetra pa je sada čeka operacija u kojoj će joj kosti čeljusti zamijeniti metalnim pločicama, piše Daily Mail.

– Kada su mi doktori rekli da mi se od žvakanja žvakaće gume izlizala čeljust i da ću zbog toga morati na operaciju – ostala sam šokirana. Uvijek sam mislila da je žvakača guma zdrava pa sam je žvakala nakon jela, a kupovala sam samo one bez šećera. Nikad nisam mislila da bi ta bezopasna i zdrava navika mogla nanijeti toliku štetu – rekla je ova 38-godišnjakinja.

Prije dvije godine osjetila je kako joj je ''preskočila'' čeljust, a prije godinu dana počeli su pravi problemi. Dok je žvakala omiljenu joj žvakaću gumu, čeljust joj se jednostavno blokirala i nije mogla više otvoriti usta.

Liječnici su joj dijagnosticirali poremećaj čeljusnog zgloba koji je dobila zbog prekomjernog žvakanja žvakaće gume.

– Rekli su da sam preforsirala čeljusne mišiće i da nisam smjela stalno žvakati jer između obroka čeljusti treba odmor, a ne žvakača guma – ispričala je Claire Embleton.

>> Istina ili mit: Žvakanje žvakaćih guma loše je za zube

Komentara 10

OP
OpasanNekiLik
13:05 03.08.2015.

Mislila je da je žvakanje zdravo! Pa ništa nije zdravo ako se s tim pretjeruje, nije zdravo ni kad se pretjeruje sa zdravim životom, a kamo li s ovakvim stvarima. Zdravlje je u umjerenosti u svemu.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:07 03.08.2015.

život je kratak, okus traje...

MA
maxxxx
15:54 03.08.2015.

eh sad dobar odvjetnik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije