Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon istraživanja

Znate li koji je najzdraviji obrok na svijetu?

hrana kuhanje kuhinja obrok povrće
Photos.com
20.06.2012.
u 10:49

Mislite li i dalje da zdravi obrok mora biti dosadan i neukusan? Kušajte ovaj relativno jednostavan obrok, pa zaključite biste li to mogli jesti svaki dan...

Nakon godina istraživanja na tisuće prehrambenih namirnica, stručnjaci iz britanske nevladine organizacije Leatherhead Food Research kompletirali su superobrok. Izdvojili su čak 222 supernamirnice za koje je znanstveno dokazano da blagotvorno djeluju na organizam. Jelo se sastoji od tri slijeda, a namirnice su posebno birane s obzirom na nutricionističku vrijednost, ali i zato što poboljšavaju opće stanje organizma:

- Terina od svježeg dimljenog lososa

- Složenac od piletine s lećom i miješanim povrćem; salata od lisnatog povrća u dresingu od maslinova ulja

- Puding od jogurta koji je posipan mljevenim orasima, a potom preliven umakom od karamele bez šećera

Poznato je da losos sadržava omega 3 nezasićene masne kiseline i dokosaheksensku kiselinu (DHA) koje su izvrsne za srce i krvne žile. Zelena salata regulira razinu kolesterola, leća sadržava pantotensku kiselinu koja smanjuje umor i dobra je za mozak, a proteini iz pilećeg mesa važni su za izgradnju mišićnih vlakana. Jogurt regulira probavu, kontrolira šećer u krvi, kalcij jača zube, dok su orasi bogati vitaminom E i osnovnim masnim kiselinama koje održavaju elastičnima krvne žile, piše Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije