Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moda sa zadatkom

Žene Istre postale manekenke da pomognu u razminiranju Like

Vine&Folk festival u Istri
Foto: nnn
1/7
08.07.2012.
u 18:46

Mina Petra, Gospićani, dvije Maje i Zaklada za razminiranje okupili su u Brtonigli ljude koji žele pomoći u razminiranju Like i okolice Smiljana

Što je zajedničko Istri i Lici, a ima humanitarni predznak? Odgovor na to pitanje, uz pregršt dobre zabave, mogao se doznati proteklog vikenda u Brtonigli, jednoj od najrazvijenijih i najaktivnijih općina u Istri. Folk & Wine Festival, manifestacija koja slavi vino i običaje Istre tradicionalnim igrama vratila je u prošlost sve sudionike, ali i posjetitelje. Humanitarna zadaća festivala očitovala se u susretu Like i Istre u atriju budućeg Muzeja vina, a u suradnji sa Zakladom za humanitarno razminiranje Hrvatske – “Hrvatska bez mina” te Gospićem i tamošnjom turističkom zajednicom. Ličani su se predstavili autohtonim proizvodima i nastupom folklornog ansambla, a ugledna hrvatska etnodizajnerica Mina Petra prikazala je jedinstvenu kolekciju odjeće u kojoj je spojila elemente Istre i Like. Revija simboličnog naziva “Materina priča: Svi zaJedno – hrvatsko naj” time je posebnija jer su se u ulogama manekenki našle žene koje inače ne srećemo na modnim pistama. Samouvjereno su pistom u kreacijama od prirodnih materijala ukrašenih vezom, cvijećem spojenim s detaljima nošnji Istre i Like prošetale poslovne žene, vinarke i novinarke iz Istre. Gostovanje Like u Istri uvod je u humanitarnu večeru na ATP-u Vegeta u Umagu, a na kojoj će se skupljati prilozi za razminiranje okolice Smiljana. Domaćice su bile dvije Maje, Maja Jovičić, direktorica TZ-a Brtonigle, i Maja Strilić, direktorica TZ-a Like.

Komentara 5

MI
minimini
08:25 09.07.2012.

Može li ljepše? Žene, tradicija, dobrotvornost i nesebičnost!!! A sve u ljepoti i dobroti žena! Živjele, i bila nam cijela Hrvatska bez ikakvih mina i miniranja.

Avatar aurora97
aurora97
12:45 09.07.2012.

Za svaku pohvalu. Žene su predivne!

Avatar oto1
oto1
16:56 09.07.2012.

ovo je predivno, bravo Istra, konacno nas ima koji vise vrijednosti polazu na svakodnevni zivot nego -trla lan- ovo je vise nego pohvalo, i tebalo bi se prosiriti po cjeloj Hrvatskoj. -Divota-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije