Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA PRSTE POLIZATI

Željni se bakine kuhinje? Doznajte gdje se jedu slasni domaći specijaliteti

Restoran Zlatna dolina
Foto: Promo/Zlatna dolina
1/4
12.12.2019.
u 13:58

Restoran Zlatna dolina već svojim nazivom asocira na slavonska zlatna polja, rustikalno uređenje s pomno biranim etno detaljima, te prvi pogled na jelovnik, govori da ćete u ovom novootvorenom restoranu dobro jesti

Slasne specijalitete tradicionalne slavonske kuhinje odnedavno možete isprobati u restoranu Zlatna dolina gdje vas očekuju brojna jela od hladnih i toplih delicija, do cijelog niza mesnih jela – šokačkog odreska, janjećih kotleta, mesne plate Zlatna dolina za dvije osobe… Zlatna dolina smjestila se u poslovnoj trgovačkoj zoni u Sesvetama, točnije na adresi Ljudevita Posavskog 5.

Foto: Promo/Zlatna dolina

Vlasnici restorana su rođeni Požežani i s velikom su pažnjom birali jela koja će se naći na njihovu meniju, a pomno su uređivali i interijer restorana pazeći da se uklapa svaki detalj. Mnogo je tu skupljenih starina iz starih slavonskih kuća, a ljubazno osoblje i raskošna jela, osvojit će vas na prvu. Utorkom i četvrtkom možete degusrirati odojak s ražnja, a janjetina s ražnja na meniju je srijedom i subotom, piletinu s ražnja dovoljno je naručiti dva sata prije, a nikako nemojte propustiti isprobati ukusan goveđi gulaš s njokima kao i gulaš od divljači s njokima. Mnogi se u taj restoran vraćaju upravo zbog tih magičnih jela na žlicu koja vas vraćaju u djetinjstvo i fine gulaše naših baka.

Foto: Promo/Zlatna dolina

U Zlatnoj dolini možete uživati i u jelima ispod peke, a osoblje restorana preporučuje mladu janjetinu kao i teletinu. U Zlatnoj dolini mislilo se na sve ukuse, pa će tako i vegetarijanci imati svoje slasne zalogaje ako naruče vegetarijanske popečke, a kuhar će vam rado spremiti i nešto sasvim novo što se ni ne nalazi na jelovniku. Porcije su izuzetno obilne, a Zlatna dolina posebno se ponosi na šarana na rašljama i pastrvu na žaru. No nisu samo slavonski specijaliteti zastupljeni na jelovniku Zlatne doline, tu su i dalmatinska pašticada, fuži s tartufima, orada i brancin sa žara, lignje na žaru, salata od hobotnice je zasigurno nezaboravna delicija, kao i domaće zagorske štrukle.

Foto: Promo/Zlatna dolina

Ako u Zlatnu dolinu dođete na ručak s djecom, i za njih su osmislili divna jela poput Maše i mede, Kremenka i Princeze Elze. To su standardna dječja jela, no njihova cijena kreće se oko 25 kuna. Uz odlične specijalitete, tu su i fina vina, mlade požeške vinarije Kaptol dok se od pive nudi svijetli lager Kanader kao i blond Old Timer. Zato obavezno isprobajte specijalitete Zlatne doline i uživajte u vrhunskoj domaćoj i izuzetno ugodnoj atmosferi.

Sadržaj nastao u partnerstvu sa Zlatnom dolinom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije