Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogato proteinima

Želite li smršavjeti? Pojedite ovo prije spavanja!

Shutterstock
10.10.2023.
u 11:23

Popularna teorija je da redoviti zalogajčići kasno po noći povećavaju rizik od pretilosti jer ih tijelo pohranjuje kao masnoću

Novo istraživanje, objavljeno u britanskom časopisu Nutrition, otkrilo je da jedenje zrnatog sira prije odlaska na spavanje, može pomoći u gubitku kilograma jer nisko kalorična hrana pomaže kod bržeg metabolizma, mišića i cjelokupnog zdravlja - čak i dok ste u krevetu, prema znanstvenicima, piše Men's Health.

Popularna teorija je da redoviti zalogajčići kasno po noći povećavaju rizik od pretilosti jer ih tijelo pohranjuje kao masnoću. Ali to nije slučaj s proizvodima bogatim bjelančevinama poput svježeg zrnatog sira, objasnio je nutricionist Michael Ormsbee.

VEZANI ČLANCI:

Njegov tim smatra da je konzumiranje dvije žlice sira samo pola sata prije spavanja, zapravo dobro i ujedno i bolja alternativa zdravim napitcima. Profesor Ormsbee sFlorida State University, rekao je: "Do sada smo pretpostavljali da će cjelovita prehrana djelovati slično kao i podaci o dodatnim proteinima, ali nismo imali pravih dokaza."

Ovo otkriće je važno zato što je jedan od dokaza da cjelovita hrana 'radi' jednako kao i proteinski dodaci i daje ljudima mogućnosti raznolike prehrane prije spavanja, koje nadilaze "proteine iz vrećice".

Smatra se da je zrnati sir idealan prije odlaska u krevet jer je bogat proteinima koji se nazivaju kazeini, koji se polako ispuštaju u tijelo. To osigurava stalnu opskrbu aminokiselina tijekom noći. Kada jedete proteine, oni se razbijaju u aminokiseline. To zatim koristi vašem tijelu različitim procesima kao što su izgradnja mišića i reguliranje imunološke funkcije.

Stručnjaci otkrivaju: Ovo su najbolje namirnice za zdravlje i dobar imunološki sustav!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije