Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za dug život

Želite doživjeti stotu? Onda morate jesti ovu super namirnicu

Avokado
Foto: Nick Ansell Photo: Press Association/PIXSELL
07.02.2014.
u 11:24

Ulja iz voća na testu su se pokazala kao odlična u borbi protiv slobodnih radikala, koji su glavni izazivači srčanih oboljenja i raka.

Prema posljednjim istraživanjima avokado može biti savršeno oružje u borbi protiv prijevremenog starenja i bolesti.

Ulja iz voća na testu su se pokazala kao odlična u borbi protiv slobodnih radikala, koji su glavni izazivači srčanih oboljenja i raka.

Mnogi sastojci koji sadrže antioksidanse u povrću i voću mogu pomoći u rješavanju problema slobodnih radikala, ali njihove supstancije ne mogu prodrijeti do mitohondrija. Ali sastojci avokada mogu, kako su pokazala istraživanja američkih znanstvenika.

Foto: pixabay

Slobodni radikali nastoje uništiti mitohondrije i tako zaustaviti proizvodnju energije u samoj ćeliji, kako bi na kraju ćelija umrla. Kako bismo vam približili ovu sliku, pokušajte zamisliti da dođe do izlijevanja nafte, a vi umjesto da sanirate napuklu cijev iz koje istječu otrovne materije i plinovi, čistite samo proliveno ulje – rekao je Cortés-Rojo sa sveučilišta u Meksiku.

Ulje avokada toliko je blagotvorno da omogućava ćelijama da prežive čak i kada su izložene visokom postotku slobodnih radikala. Najsličniji kemijski sastav ulju avokada ima maslinovo ulje, što potvrđuje veoma nizak stupanj određenih kroničnih bolesti u pojedinim mediteranskim zemljama, stoga se ulje avokada smatra maslinovim uljem Amerike!

>>Ovo su namirnice koje ne biste smjeli jesti ujutro

>>Je li otkriveno kako doživjeti stotu? Evo što trebate znati

>>Saznajte kako doživjeti stotu! Koje navike usvojiti, a koje odbaciti

Komentara 8

Avatar __________
__________
11:46 07.02.2014.

Do stote s mizernim mirovinamma? Do mirovine s mizernim plaćama?

M3
Miške 3
19:11 07.02.2014.

Pa kak to onda kod nas u Radoboju i Veternici u Hrv. Zagorju su moje babice sve bile iznad 90 a nisu ni znale da postoji maslinovo ulje? Jele su svinjsku mast, domaću perad koju su same proizvele, a kukuruz same okopavale ( a ne špricale protiv korova). Kakav vražji avokado, mlijeko od soje. To samo korparativni kapitalizam traži nova tržišta.

DO
doktorica
21:07 07.02.2014.

namirnica kao stvorena za jadne penziće...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije