Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gastro pputovanje

Zbog ove kremšnite mnogi će poteknuti i do Bleda

28.07.2016.
u 11:36

U pogledu na jezero uživali smo iz Dvorca Bled, koji s litice iznad jezera, pruža prekrasan pogled na Bled i Alpe. Prošle godine privukao je rekordnih 365.000 posjetitelja

Slovensko jezero Bled primamljivo je u svako doba godine. 

Dobro to znaju mnogi turisti koji se ponovno vraćaju svake godine i koji za ovaj biser Slovenije imaju samo riječi hvale. 

Uputili smo se i mi istražiti čime će nas oduševiti, a to je sada teško nabrojati na prste jedne ruke. 

U pogledu na jezero uživali smo iz Dvorca Bled, koji s litice iznad jezera, pruža prekrasan pogled na Bled i Alpe. Prošle godine privukao je rekordnih 365.000 posjetitelja, a mnogi ostaju uživati i u obnovljenom restoranu Bled Castle pod palicom Jezeršek ugostiteljske L.L.C.

Častili smo svoje nepce s lokalnim i regionalnim jelima pripremljena na moderan i sofisticiran način, a s prepoznatljivim potpisom kulinarskog naslijeđa Gorenjske i Slovenije.

Restoran organizira i vjenčanja, poslovne i privatne proslave, a za posebna događanja je također dostupna Viteška dvorana, koja može primiti do 70 gostiju. Uz prethodnu rezervaciju za ručak ili večeru, ulaz u dvorac je besplatan, a možete vidjeti muzej, kovačnicu, viinski podrum, ali ako pogodite vrijeme i srednjovjekovne igre, plesove...

Bledska kremšnita (Kremna Rezina)

Rijetko tko, tko bi došao uživati na Bled, ne bi kušao bledsku kremšnitu koja se poslužuje  veličine 7*7 cm. Ako ste željni ovog okusa i nakon povratka s Bleda, imamo recept pa je možete pokušati napraviti sami kod kuće. 

SASTOJCI

300 grama lisnatog tijesta

200 ml šlaga

3 Jaja

120 grama šećera

ekstrakt vanilije

75 grama brašna

550 ml. punomasnog mlijeka

1 žlica ruma

prstohvat šećera u prahu

PRIPREMA

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Prije mikasanja pomiješajte bjelanjke s ekstraktom vanilije i polovicom šećera. Izrađene bjelanjke stavite sastrane.

U 50 ml mlijeka umiješajte brašno. Ostatak mlijeka stavite na vatru i dodjate izrađene žumanjke sa šećerom. Kuhajte na umjerenoj vatri uz stalno miješanje dok ne dobijete čvrstu kremu. Kad je gotova, umiješajte kuhačom izrađene bjelanjke i rum i nastavite miješati.  

Kada je krema gotova, uzmite 150 g lisnatog tijesta i izvaljajte ga. Probodite vilicom na više mjesta i stavite peći 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Kada je krema ohlađena, rasporedite je na koru i drugom korom prekrijte kremu i stavite na hlađenje najmanje na sat vremena. Kore pospite šećerom u prahu prije posluživanja. 

U slast!

>>Med i losos recept su za ekscentrična nepca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije