Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božićni ručak

Zaželjeli ste se promjene na blagdanskom stolu? S punjenim telećim prsima ne možete pogriješiti!

Sandra Šimunović/Pixsell
21.12.2021.
u 09:06

Za punjena teleća prsa zamolite mesara da vam stručno ukloni rebrene kosti i veliku hrptenu hrskavicu. Komad mesa mora biti takav da na njemu ima dovoljno mjesta za džep koji ćete ispuniti nadjevom, savjetuje naš poznati kuhar, Stevo Karapandža.

Pored telećih prsa tijekom pečenja možete staviti grančicu ružmarina, malo crvenog luka, jednu mrkvu i obavezno kosti koje vam je mesar izvadio jer obogaćuju sok kojim ćete tijekom pečenja podlijevati meso. Evo i recepta!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Punjena teleća prsa s povrćem

Sastojci:
teleća prsa, oko 2 kg
2 suhe žemlje
2 jaja
1 dl mlijeka
½ glavice luka
30 g suhe slanine
1 dl ulja
mješavina začina za pečenje
½ vezice peršina
sol, papar
povrće po želji

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:
Telećim prsima pažljivo odstranite rebra, najbolje da to napravi mesar, te napravite vrećicu za punjenje. Dobro utrljajte s vanjske i unutrašnje strane mješavinom začina za pečenje. Napunite pripremljenim nadjevom pa otvor zatvorite kuhinjskim koncem. Stavite peći u namašćeni lim, podlijte s malo vode i pecite na 180-200 stupnjeva uz povremeno podlijevanje sokom od pečenja. Nakon otprilike 2 sata pečenja meso izvadite i ostavite da malo odmori, pa ga tek potom narežite na lijepe šnite. Poslužite s kuhanim povrćem koje možete preliti sokom od pečenja ili rastopljenim maslacem.
Pripremite nadjev: Žemlje (ili bijeli kruh) narežite na kockice, a zatim prelijte mješavinom mlijeka i jaja. Luk i slaninu sitno nasjeckajte te na malo ulja staklasto popržite. Dodajte pripremljenim žemljama, posolite i popaprite po želji. Pospite nasjeckanim peršinom i sve dobro izmiješajte.
Umjesto punjenja nadjeva u „džep“ prsa, možete rastanjiti meso u jedan veliki odrezak na koji stavite nadjev i zarolate ga u roladu. Roladu obavezno povežite kuhinjskim koncem prije pečenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije