Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Vlaga uzrokuje žute mrlje na jastucima: Evo kako ćete ih se brzo i lako riješiti

Shutterstock
27.04.2022.
u 07:00

Osim sredstvom za njihovo skidanje žute mrlje od znoja na jastucima možete tretirati i s pastom od sode bikarbone i vode.

Poznato je da znojenje uzrokuje uporne žute mrlje na jastučnicama, a stručnjaci iz Life Hackera kažu da one mogu biti posljedica bilo kakve vlage: masne ili vlažne kose, šminke ili proizvoda za njegu kože.

Nikada nemojte prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva i to zbog vrlo ozbiljnog razloga!

1/8

Nakon što primijetite promjenu boje, trebali biste odmah pokušati ukloniti mrlje jer što dulje stoje teže ćete ih skinuti, a prema Life Hackeru, osim sredstvom za njihovo skidanje možete ih tretirati i s pastom od sode bikarbone i vode.

Nakon toga biste trebali oprati jastuke i to pazeći da se pridržavate uputa za njegu s etikete, a uz deterdžent za pranje u perilicu s jastucima dodajte i pola šalice izbjeljivača, te pola šalice boraksa (sol borne kiseline).

Uobičajeno operite i osušite na suncu, a  način pranja i sušenja, a to ponovite barem dva puta godišnje.

.- Osim redovitog pranja veliku promjenu boje na jastucima mogu spriječiti i vodootporne jastučnice - preporučuju profesionalci, a prenosi The Sun.

Koliko često zapravo treba prati traperice?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije