BRO I BEZ MUKE

Kako očistiti dasku za rezanje? Trebate samo dva sastojka koja sigurno već imate kod kuće!

Shutterstock
26.04.2022.
u 12:30

Savjet je objavljen u grupi koju su osnovali obožavatelji Mrs Hinch, influencerice koja dijeli savjete za čišćenje i i održavanje doma

Ako se ne čisti redovito, na drvenoj dasci za rezanje ostaje hrana koju kasnije može biti teško ukloniti, a koja postaje izvrsna podloga za razvoj raznih bakterija. Zato su, kako bi daske za sjeckanje mesa i povrća ostale čiste, fanovi 'kraljice čišćenja' Mrs. Hinch objavili savjet za njihovo brzo čišćenje sa dva poznata sredstva; pastom za zube i bijelim octom.

Stavljate sol na mrlje ili one od vina čistite vodom? Kakve pogreške! I ovo radite krivo...

1/8

Nakon što je jedna žena u njihovoj Facebook grupi zatražila savjet objavljeni su brojni odgovori, a mnogi su napisali da je dasku najbolje očistiti s pastom za zube i bijelim octom.. Prema riječima jedne od obožavateljica, sve što trebate napraviti je utrljati bijeli ocat i pastu za zube smjesu ostaviti sat vremena da djeluje, pa isprati i staviti dasku da se suši na suncu, piše Express,.

- Ja sam tvrdokorne mrlje na svojoj dasci za rezanje riješila tako što sam samo ostavila pastu za zube da djeluje preko noći - napisala je obožavateljica u grupi., a mnogi su se složili da ti djeluje.

Naime pasta je blago abrazivna, a često u sebi sadrži i sodu bikarbonu koja uklanja zubni plak pa čini 'čuda' i u uklanjanju mrlja. S druge strane, bijeli je ocat izvrsno sredstvo za čišćenje zbog svoje visoke razine kiselosti i može lako s površine otopiti tragove od sapuna i kamenca.

Uz to dvoje neki su za čišćenje daske za rezanje savjetovali i limunov sok koji je zbog kiselosti također odličan proizvod za čišćenje.

Pogledajte za što sve možete koristiti tvrdi sapun u kućanstvu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije