Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
letjelica za bogate

[VIDEO] Biste li se vozili u avionu koji nema prozore?

avion
Foto: Spike Aerospace
18.03.2014.
u 12:15

Letjelicu okružuje niz kamera koje će snimati prizore, a putnici će moći ekrane isključiti ako se žele odmoriti

Za mjesto za sjedalo uz prozor u avionu putnici se više neće morati boriti.

Tvrtka Spike Aerospace predstavila je, naime, mlažnjak bez prozora. Supersonična letjelica nebo bi trebala početi parati 2018. godine, a umjesto prozora u stijenke aviona bit će ugrađeni ekrani na kojima će se emitirati live video panoramskog pogleda koji, tvrde tvorci, oduzima dah.

Letjelicu okružuje niz kamera koje će snimati prizore, a putnici će moći ekrane isključiti ako se žele odmoriti ili live prikaz zamijeniti nekom od slika koje su pohranjene u računalu.

Riječ je o skupocjenoj letjelici čija se cijena procjenjuje na 60-ak milijuna dolara, a putnicima dubokog džepa skratit će putovanje od Los Angelesa do Tokija na pet sati.

Iako ovakav mlažnjak izgleda impresivno, razlozi za uklanjanje prozora nisu estetske već funkcionalne prirode, kažu iz Spike Aerospacea. Prozori naime otežavaju konstrukciju aviona.

>>Malezijske vlasti otkrile nove detalje oko nestalog aviona

Biste li se vozili u avionu koji nema prozore?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije