Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radionice

Večernji list i Gorenje otvaraju vrata Kuhaone za 6 polaznika

Večernji list i Gorenje otvaraju vrata Kuhaone za 6 polaznika
01.04.2019.
u 15:45

Kuhaona se smjestila na adresi Opatovina 13, a od 10. travnja postaje i domaćin Gorenje gastro radionica.

Zaljubljenicima u gastronomiju i kulinarstvo kuhinja nije samo mjesto na koje odlaze kada su gladni, oni tamo postaju čarobnjaci bez čarobnog štapića, a od posve običnih namirnica naprave nešto što je sve samo ne obično. Za njih je važno biti inovativan, koristiti kvalitetne sastojke, ali i stalno učiti. Tako pravi gastro hedonisti po znanja i savjete odlaze i van granica lijepe naše, no Gorenje u suradnji s Večernjim listom reže troškove i organizira novu Gorenje gastro radionicu u Kuhaoni.

Kuhaona, jasno, mjesto na kojem se kuha? To je samo djelomično točno. U našoj Kuhaoni se i uči! Riječ je o gastro-edukacijskom centru na zagrebačkoj Opatovini. Ono što krasi Kuhaonu, jest i blizina popularnog Dolca – mjesta koje zaljubljenicima u kuhanje dođe kao cipele na popustu trendseterima. Od uzbuđenja jednostavno ne znaju kamo, a često se kupi i nešto što nije na popisu.

Kako do Kuhaone i kakvim radionicama mi to pričamo?

Kao što smo već rekli, Kuhaona se smjestila na adresi Opatovina 13, a od 10. travnja postaje i domaćin Gorenje gastro radionica. U pripremi su mjesečne tematske kulinarske i slastičarske radionice, radionice fotografije hrane, kao i radionice za turiste – posjetitelje Zagreba te kulinarski teambuildinzi tvrtki samo su neki od specijaliteta Kuhaona ponude. Večernji list će u suradnji s Gorenjem odabrati 6 najkreativnijih zaljubljenika u kuhanje i omogućiti im stjecanje znanja, novih vještina i sudjelovanje na radionicama potpuno besplatno.

Predavač za svih naših 6 kreativaca bit će chef Dario Lide, ali neće to biti tek neka dosadna priča, nekoliko slajdova i podijeljenih letaka. Mi odmah prelazimo s riječi na dijela, a na repertoaru jela koje će tijekom ovog procesa naučiti naši kulinarici su:

Glazirana šunka pečena u kruhu s karameliziranim hrenom i salatom od rotkvica, mladog luka i koromača

Tortelini od koprive punjeni s moussom od šparoga na raguu od kunića

Krema od rikote s culiem od jagoda i keksom od zobenih pahuljica


Pošto nam se Uskrs bliži, radit ćemo s namirnicama karakterističnim upravo za, naravno, Uskrs, ali  ne baš na onaj običan način. Na našem stolu neće biti tek purica, mlinci i luk, a kako će sve to izgledati ovisi samo o vama.

Da biste postali našim polaznikom, za početak je potrebno odgovoriti na jedno jednostavno pitanje: Što želim naučiti na Gastro radionici?

Odgovor na postavljeno pitanje možete poslati do 8.4. do 12 sati.

Pazi, samo je 6 mjesta za polaznike, a pobjednik gastro radionice osvaja poklon iz Gorenja, zato budite kreativni i vidimo se u Kuhaoni!

Fill out my online form.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije