Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dar uz Večernji

Večernji list donosi recepte i savjete za pripremu idilična uskrsnog doručka

Uskrsna kuharica
Foto: VL
26.03.2018.
u 14:54

Kako biste ovog Uskrsa iznenadili obitelj i pripremili blagdanski stol iz snova, Večernji list donosi Uskrsnu kuharicu na dar

Bliži nam se dan kada će cijela obitelj sjesti za stol i zajedno uživati u tradicionalnom i obilnom uskrsnom doručku. Uskrsna su jela svima dobro poznata, ali male tajne iz tradicije koje vode do savršenstva danas su manje poznate. Na sreću, Večernji list prikupio je provjerene metode pripreme na jednom mjestu – u Uskrsnoj kuharici koju će svi čitatelji dobiti na dar u srijedu 28. ožujka.

Teško je danas zamisliti uskrsni stol bez omiljenih tradicijskih jela. Posni grah na više načina koji se najčešće priprema u kontinentalnoj Hrvatskoj te srdele i blitva u mediteranskom dijelu naše zemlje glavna su jela na dan posta. A na uskrsno jutro post je ustupio mjesto radosti. Tradicionalnim jelima – šunkom, jajima i mladim lukom – iskazujemo zahvalnost za radost Uskrsa. Tradicija je iznjedrila obilje recepata u svim dijelovima Hrvatske. Štoviše, neki su stari i više stotina godina, a naše su delicije poznate i u svijetu. U slana i slatka jela utkane su i epohe naše povijesti. Stoga, da bi se sve to kulinarsko blago otrgnulo zaboravu, donosimo vam najbolje recepte u koje je upisano iskustvo naših predaka, a oni su znali što je najbolje.

Svoj primjerak Uskrsne kuharice potražite na kioscima uz Večernji list na dar u srijedu 28. ožujka i za Uskrs priredite vlastitu blagdansku idilu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije