Naslovnica Lifestyle Gourmet

Večer invazivnih vrsta nudi čaj od ambrozije i riječne rakove

Festival Perforacija predstavit će jela pripremljena od invazivnih biljnih i životinjskih vrsta.
26. listopada 2011. u 12:33 1 komentara 30 prikaza
Invanzivne vrste
Foto: Festival Perforacije

Pod motom "If you cannot beat the enemy – eat the enemy!" u prostoriji Kluba SC s početkom u 20 sati u srijedu navečer Festival Perforacija predstavit će prvu Večeru invazivnih vrsta.

Riječ je o nesvakidašnjem gastronomskom ekshibicionizmu koji pokušava promovirati prehranu temeljenu na upotrebi biljnih i životinjskih invazivnih vrsta u regularnoj prehrani.

Ovakav pristup proizvodi dvostruki pozitivan učinak: s jedne strane potpomaže očuvanju prirodne ravnoteže i tako izravno utječe na očuvanje bogatstava biosfere, a s druge nudi rijetku kulinarsku senzaciju koja će zasigurno zaintrigirati mnoga znatiželjna nepca pasioniranih gastronoma.

Zainteresiranima će se, osim početne edukacije o invazivnim populacijama, pružiti jedinstvena prilika da doznaju kakvog je okusa čaj od ambrozije ili poslastice spravljene od mesa riječnih rakova.

U današnjim recesijskim uvjetima, kada mnogi muku muče kako spojiti kraj s krajem te osigurati redovnu prehranu sebi i svojoj obitelji, ovo bi mogao postati nov način jeftinog izvora namirnica jer su invazivni organizmi prisutni svuda oko nas. Potrebno je samo naučiti u koje godišnje doba odabrati pojedine vrste. Sve ostalo je besplatno.

Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona
  • poluprovokator:

    Riječni je rak u Hrvatskoj u potpunosti zaštićen zakonom, pa je u skladu s tim njegov lov zabranjen! Dali će propagirati i Prstace kao invazivnu vrstu i služiti ih??