Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapamtite!

Uz dobar odnos s punicom živite život u sreći!

šoping
Photos.com
28.11.2012.
u 15:28

Za stabilan brak od iznimne je važnosti da se suprug slaže s punicom jer taj odnos povezuje i same bračne partnere

Slažu li se dobro s punicom, može značiti jedino da su kooperativni pa nisu iznenađujući rezultati najnovije američke studije koja je pokazala da su brakovi tih muškaraca puno dugotrajniji. Dobar odnos punice i zeta pozitivno utječe na čvršću životnu zajednicu pa su šanse za razvod braka 20 posto manje. Znanstvenici sa sveučilišta Michigan koji su istraživanje provodili 26 godina promatrajući 373 bračna para utvrdili su da su brakovi koji opstaju oni u kojima se muškarac trudi imati što bolji odnos s punicom.

Psihologinja Terri Orbuch koja je 1986. krenula u istraživanje zatražila je na početku parove u dobi između 25 i 37 godina koji su imali već jednu godinu "bračnog staža" da ocjenama od jedan od četiri rangiraju svoj odnos s punicom, odnosno svekrvom. Otkrila je da je za stabilan brak od iznimne važnosti da se suprug slaže s punicom jer taj odnos povezuje i same bračne partnere, piše Daily Mail.

Ipak kod žena situacija je bila nešto drugačija. Odnosi su ženama važniji nego muškarcima, međutim oni mogu utjecati na njihov identitet majke i supruge.

– Žene interpretiraju riječi i ponašanje svojih svekrva i to i te kako utječe na njihov majčinsku i supružničku ulogu. Zato bi žene trebale biti pažljive oko otkrivanja detalja o svojem braku te bi svatko trebao poštovati određene granice – kaže Orbuch. Dodaje da bi muškarci pak trebali svoje punice tretirati kao važne osobe u svojim životima.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije