Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad stroj kuha

Uvijek isti sastav kave iz automata njezina je najveća prednost

kava
SPAZ
17.09.2012.
u 15:03

Gdje god da imamo postavljene aparate, kava se dobro prodaje, jer je cjenovno dostupna, a nakon toliko godina mnogi su navikli na njezin okus i zavoljeli, priznaju u Spazu

Gotovo da nema javnog prostora koji nema samoposlužni aparat za kavu, a topli napitak pripravljen gotovo uvijek po jednakoj recepturi - onoj koju spravlja automat - dostupan je za nekoliko kovanica.

- Prvi aparat za kavu postavili smo prije 20 godina na protoru Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Od tada pa do danas u hrvatskih građana se izgradila navika pijenja kave iz automata, a imamo ih diljem Hrvatske postavljeno više od dvije tisuće, približava naviku pijenja \"kave iz automata\" Ivica Debić, savjetnik uprave zagrebačke tvrtke Spaz, u čijoj je vlasništvu gotovo polovica svih samoposlužnih automata u našoj zemlji.

Automati se zatiču u srednjim školama, gdje kavu rado piju profestori, a njezine \"izvedenice\" učenici, dostupni su gotovo na svakom fakultetu, bolnici, tvrtkama ali i hodnicima institucija lokalne, županijske ili državne uprave, gdje spasonosno kraćenje vremena dok čekamo na neki birokratski papir donosi upravo kava iz automata.

Prednost - cijena i dostupnost

- Prednost kave iz automata jeste njezina dostupnost - 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, uvijek je spravljena na isti način i kupac takve kave uvijek zna što može očekivati, za razliku od kave kupljene u kafiću gdje je uključen i ljudski faktor, pitanje koliko se čiste tamošnji aparati za spravljanje kave, ali i kvaliteta kave, poručuju iz Spaza.

Iz samoposlužnih automata najviše se pije macchiato i cappuccino. Cijena ove kave od 3 kune još je jedna prednost nad tradicionalni ispijanjem u kafićima.

- Gdje god da imamo postavljene aparate, kava se dobro prodaje, jer je cjenovno dostupna, a nakon toliko godina mnogi su navikli na njezin okus i zavoljeli je, priznaje Debić.

Ono što je nekoć bio samo prizor iz američkih filmova, nakon dva desetljeća postala je uobičajena hrvatska \"kavopijska\" navika - ubaci kovanicu, uzmi svoju šalicu....

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije