Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bar na kratko...

Ujutro se teško budite? Za to nema boljeg 'lijeka' od hladne vode, kažu liječnici

Shuttershock
14.04.2022.
u 16:30

Energizirajući učinci hladnog tuša izravno su povezani s količinom vremena izlaganja hladnoći, pa što duže možete podnijeti, to bolje, kaže dr. Breus.

Čak i ako ste ranoranilac po prirodi, vjerojatno postoje jutra kad mrzite zvonjavu alarma koja vas trgne iz najljepšeg sna, no prema riječima stručnjaka za spavanje; i ako smo odspavali samo par sati, postoji nekoliko prirodnih načina da se razbudimo i napunimo energijom.

Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

1/5

Jedan od najboljih je, kaže stručnjak dr. Michael J. Breus, tuširanje hladnom vodom; jer ne samo da nas hladnoća razbudi već se kratko i intenzivno izlaganje niskim temperaturama povezuje i s uravnoteženim upalnim odgovorom, boljim spavanjem, zdravljem mišića i zglobova te boljim raspoloženjem.

- Energizirajući učinci hladnog tuša izravno su povezani s količinom vremena izlaganja hladnoći, pa što duže možete podnijeti, to bolje - rekao je Breus za Mind Body Green

Uz to, dodaje genetičar s Harvarda dr. David Sinclair, niske temperature aktiviraju i proizvodnju takozvane smeđe masti; tkiva koje sagorijeva kalorije, stvara toplinu i upravlja tjelesnom temperaturom.

Ako nikad prije niste stajali pod ledenim tušem, dr. Breus kaže da ćete se prvi put šokirati, no dodaje on, tijelo se vrlo brzo privikne. A ima i par savjeta za one kojima je to ipak prevelik izazov...

1. Poprskajte lice hladnom vodom

Breus napominje da prskanje lica hladnom vodom ima slične učinke kao i hladan tuš.

2. Završite tuširanje hladnom mlazom

Ako ste hladan tuš spremni samo isprobati na kratko, istuširajte se kao i obično i završite hladnim mlazom.

3. Na kratko isprobajte ledenu kupku

Ako vam to nije previše, možete se na par sekundi potpuno uroniti u hladnu vodu.

Kiropraktičar otkrio: Ove poze za spavanje opasne su za zdravlje!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije