Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan planeta zemlja

U Zagrebu se okupilo 500-tinjak biciklista: Zemlju biram, bicikliram

biciklisti,sindikat biciklista (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/11
22.04.2012.
u 16:23

Karavana vozila na \"ljudski\" pogon kretala se mirno od Trga Francuske Republike preko Save, a posljednja postaja je na Bundeku

Barem 500 ljudi na biciklima okupilo se na Trgu Francuske Republike u akciji u kojoj porukom "Zemlju biram, pedaliram" prigodno na Dan planeta Zemlja žele naglasiti kako je vožnja biciklom zdrav i ekološki prihvatljiv oblik gradskog prijevoza. Organizatori akcije, Sindikat biciklista, napominju da žele Zagreb kao grad u koji će biciklisti i pješaci, kao prirodni saveznici, živjeti bez sukoba koje stvaraju nepromišljene i nekvalitetne biciklističke staze, kakve su nedavno provučene Savskom cestom.

Vesela karavana vozila na "ljudski" pogon, opremljena zviždaljkama i glazbalima, kretala se mirno od Trga Francuske Republike preko Save, a posljednja postaja je na Bundeku, gdje je najavljena spontana zabava. Cilj akcije je, govore "sindikalisti", dokazati da se planet Zemlju i Zagreb voli biciklom.

Komentara 4

OB
-obrisani-
16:53 22.04.2012.

Zašto vladajući na Dan planeta Zemlje ne podržavaju ovu manifestaciju promicanja zdravlja i ekologije i sami se vozeći na biciklima ...?

AU
autoritet
18:46 22.04.2012.

Lijepo, no purgeri će opet glasat za SDP, iste one koji su \"zaslužni\" za biciklizam u gradu u zadnjih preko desetljeće

SK
Skipper
23:21 22.04.2012.

I ja ću opet glasovati za SDP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije