Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Nina's place, XVII. 61, Ražanac

U raju za vegetarijance na stolu je i juha od kamena dolje s plaže

Turistička ponuda Ražanca
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/4
27.07.2022.
u 09:06

Simpatična Nina Miletić i partner Lujo u svojim srednjim dvadesetim godinama nastavili su obiteljsku tradiciju, ali u novom ruhu. Vegetarijanskog restorana nema tamo od Raba sve do Šibenika, tek je na Ižu jedan vegetarijanski hotel

Vegetarijanci će ovdje pronaći svoj raj. A i ostali, koji jedu sve što se nudi, neće se razočarati. Štoviše, neće ni primijetiti da je pašticada s palentom ili burger – vegetarijanski. Nema šanse! Simpatična Nina Miletić i partner Lujo u svojim srednjim dvadesetim godinama nastavili su obiteljsku tradiciju, ali u novom ruhu. Vegetarijanskog restorana nema tamo od Raba sve do Šibenika, tek je na Ižu jedan vegetarijanski hotel.

– Kad sam se rodila, moji su roditelji Anka i Milan otvorili restoran, a kad se rodila naša Sofija, mi smo otvorili na istome mjestu veganski restoran. Bili su u čudu pa pitali: "Kako to mislite, restoran bez mesa?!" – veselo kaže Nina Miletić. I restoran se zove Nina's Place. U tanjuru i juha od kamena.

– Sama sam ronila kamenje dolje na plaži Pisak, gdje je čisto more i gdje nema kupača. Jelo je to naših starih, koji su u neimaštini vadili kamen iz mora. A kolika je bila teća za juhu, toliki je bio i kamen. Na kamenu su alge i školjke pa to, uz malo kapule i krumpira, itekako prija – objašnjava Nina. Prvi su im gosti bili – gladni slavonski bauštelci.

– Dečki su gradili susjednu kuću i bio im je šok kad smo im rekli da na meniju nema mesa. Bili su Slavonci, željeli su se najesti kulena, kobasica. Primili su se za glavu, ali rekli smo im da, ne budu li se najeli, nećemo naplatiti. Pa bili su prvi gosti! Pojeli su s guštom te se vraćali poslije opet na vegetarijanske burgere. Tu smo znali da smo prošli test – kaže Lujo. Četiri su brata, Roko, Duje, Vice i Lujo, nastavili ono što je potonji sa suprugom počeo u Ražancu, otvorili su u Zadru veganski restoran na poluotoku – The Botanist. Da ne znate, ne biste ni shvatili da ne jedete meso... Vratit ćemo se. Jede se tu jako dobro. Bili vegetarijanac ili – ne.

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 45 

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 14

Usluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 18

Ukupnost ponude (do 5 bodova) 4

Ukupno 91

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
09:29 27.07.2022.

Juha od kamena???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije