Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAJAM KNJIGA

U Laubi ovog vikenda saznajte koje knjige morate pročitati ovog ljeta

Foto: PR
1/3
25.06.2021.
u 16:49

Posjetitelji će imati priliku odabrati savršeno društvo za plažu među brojnim naslovima ponajboljih hrvatskih izdavača

Ovog vikenda od 25.-27.06. u Laubi, Kući za ljude i umjetnost, ponovno se održava jedan ne tako tipičan sajam knjiga koji će okupititi brojne ljubitelje dobre literature. Knjiga za na more kroz svoj bogati program ujedinjuje književnost, glazbu i popratni kulturno-zabavni sadržaj među kojim će zasigurno svatko pronaći nešto za sebe.     

Posjetitelji će imati priliku odabrati savršeno društvo za plažu među brojnim naslovima ponajboljih hrvatskih izdavača poput nagrađivang romana Mladenka Kostonoga (OceanMore) Želimira Periša, koji je pisan kao postmodernistički roman strukture kartaške igre. Osim ove intrigantne priče izdavači će ponuditi pomno odabranu selekciju ljetnog štiva za sve ljubitelje pisane riječi.

Izdvajamo samo neke od njih: zbirku pjesama mlade pjesnikinje Marije Dejanović Dobrota razdvaja dan i noć (Sandrof), prvo papirnatno djelo Maria Brkljačića Doručak za bič (Durieux), slikovnicu Tri putnika u zemlju Nut (Mala zvona) Dorte Jagić s predivnim ilustracijama Agate Lučić, besteler Damin gambit (Ljevak) Waltera Tavisa, zbirku priče Tanje Radović Osporavanje kiše (MeandarMedia), dugo očekivani roman Gregoryja Davida Sjena planine (Fraktura), knjigu haikua Gavran, Buddha, Yamaha (Vuković i Runjić) Damira Šodana, te knjigu mjeseca Matice hrvatske Pod Velikim medvjedom autorice Nives Opačić. 

U sklopu programa posjetitelji će svakodnevno moći sudjelovati u raznim interaktivnim i edukacijskim sadržajima namjenjenim za sve uzraste. Pojedinci će se tako moći okušati u kvizu, te prisustvovati Book clubu koji je zamišljen kao mjesto za razgovor o omiljenim naslovima. Pored toga će se moći prolistati Skica, časopis studenata Akademije likovnih umjetnosti koji svake godine nastoji čitateljima približiti teme iz svijeta vizualnih umjetnosti.

Za najmlađe goste sajma organizirana je radionica pod nazivom Blackout poetry koja za cilj ima najnižim uzrastima približiti svijet književnosti. Umjetničkoj atmosferi pridonijet će izdavačka kuća Mala zvona, u kojoj je niz ilustratora najmlađe generacije objavio svoja prva izdanja koja će biti prikazana na izložbi u sklopu sajma. Svi ljubitelji animiranog filma moći će uživati u projekciji kratkometražnog filma ježeva kućica u režiji Eve Cvijanović.

Ovaj trodnevni književni sajam počinje ovog petka 25.6. u 16h uz popratni večernji glazbeni program u 21h, a ostatak vikenda vrata sajma biti će otvorena od 11h do 20h. U glazbenoj poslastici Femme Nouvelle, projektu koji okuplja mlade hrvatske kantautorice, posjetitelji će moći uživati u petak uz koncerte Billie Joan, Barbare Munjas, Nine Bajsić i Ivane Starčević, te u subotu kada gostuju Nika Turković, Ida Prester i Pocket Palma.
 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije