Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zalazak u vinogradu'

Promovirali vinski turizam i neotkrivenu zelenu Slavoniju

Enološko-gastronomska manifestacija "Zalazak u vinogradu"
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/10
22.06.2021.
u 15:48

Pred sam kraj događaja odabrana je najljepša fotografija koju je naslikala Livia Maduna i time osvojila romantičnu večeru za dvoje

U vinorodnom području Brodskog Stupnika, pred vinskim hotelom "Stupnički Dvori" na obroncima Dilj gore na kojima zahvaljujući idealnom položaju uspijevaju vrhunska vina, održano je jedinstveno turističko događanje – "Zalazak i koncert u vinogradu".

U sklopu manifestacije održana je vinska radionica „Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja“ na kojoj je prof. Marija Vukelić predstavila vina sa stupničkih brda vinarija Galić, Jurković, Vinković, Vučković, Aladrović, Grozdanović. Polaznici radionice bili su iznimno zadovoljni kvalitetom vina i raznim vrstama vina, od pjenušavih do mirnih, suhih do polusuhih, mladih i odležanih, bijelih, ružičastih, crvenih. Najvažnija sorta vinogorja je graševina, a uz nju se uzgajaju i chardonnay, rajnski rizling, cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot.

Domaći i strani gosti svoj su doživljaj zabilježili i fotografijama te tako sudjelovali na foto nagradnom natječaju "Zalazak u vinogradu", a sve je bilo popraćeno autentičnim zvukom hrvatskoga jazza.

Enološko-gastronomska manifestacija "Zalazak u vinogradu"
1/10

Pred sam kraj događaja odabrana je najljepša fotografija koju je naslikala Livia Maduna i time osvojila romantičnu večeru za dvoje. Na završetku manifestacije, Mateja Pejanović, direktorica turističke zajednice Meridana Slavonica, zahvalila je svima na dolasku te obećala još sličnih, zanimljivih događaja kojima će turiste privući u ovaj prelijepi, još neistraženi kraj.

Prvi hrvatski zalazak sunca i koncert u vinogradu u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica i TZ Brodsko-posavske županije bio je prava promocija vinskog turizma i zelenog, turistički nepotrošenog i neotkrivenog dijela Slavonije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije