Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakva transformacija!

U godinu dana izgubila 60 kg: "Porcije su bile goleme i stalno sam se vraćala po još..."

Josie Desgrand
Foto: Instagram
1/2
05.11.2018.
u 13:12

Josie je napravila i Instagram profil pod imenom @nolongerfatjosie na kojima dijeli fotografije ove nevjerojatne transformacije i novog stila života

Ova 18-godišnjakinja iz Australije imala je jedan cilj – skinuti kilograme kako bi mogla nositi haljinu u školi koju je poželjela. Josie Desgrand iz Queenslanda u tome je i uspjela, a željenu težinu održava već dvije godine.

Kad je imala 16 godina, Josie je imala 127 kilograma i suočavala se sa svakodnevnim zlostavljanjem. Međutim, to ju je samo potaknulo da poradi na sebi i vlastitome zdravlju pa se godinu dana poslije pojavila u prekrasnoj crvenoj haljini i s više od 60 kilograma manje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Decisions, decisions - which one should I wear?! #formal #formaldress

A post shared by Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) on

– Ne gledam na to kao na dijetu kojoj je cilj gubitak kilograma, već je to velika životna promjena, rekla je. Samoj sebi je obećala kako će jesti manje ugljikohidrata, izbaciti šećer i obrađene namirnice. Tek je prije pola godine počela jesti prirodne šećere, a u prvih 12 mjeseci skinula je nevjerojatnih 63 kilograma. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hello, I’m Josephine Desgrand. This is my journey to a healthier & fitter me. I’m 18 years old and currently weigh in at 60kgs with a height of 174cm. 2 years ago I weighed 127kgs and decided to change my life. I stuck to a low carb, no sugar diet for TWO WHOLE years. I began to eat natural sugars about six months into my journey. In the first 12 months I lost 63kgs. I do not see this as a diet to lose weight, I see this as my new lifestyle change. In these two years I have faced some very difficult challenges but I have chosen to pick myself up and keep moving. Everybody has bad days, never let a stumble be the end of your journey. Stay positive💗 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #weightlossjourney #selflove #positivity

A post shared by Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) on

Na početku svojeg "putovanja" nije se jako posvetila vježbanju, no sad vježba s osobnim trenerom, a njezina se fitness rutina sastoji od tri do četiri treninga tjedno.

Priznala je da se susretala s jako teškim izazovima, ali je svaki put odlučila ustati i krenuti dalje te ne dopustiti da je loši dani spriječe u postizanju njezina cilja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Throwback to when I would rather watch soccer instead of playing it! What’s your favourite sport? ⚽️

A post shared by Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) on

Zbog zlostavljanja u školi dugo nije imala samopouzdanja.

– Mrzila sam svoj izgled. Nisam imala prijatelja i nisam voljela ići u javnost. Prije nego što sam krenula na dijetu, neprestano sam jela kruh i wrapove; porcije su uvijek bile goleme i stalno bih se vraćala po još i još, rekla je te dodala da je situacija bila izrazito stresna pa je u jednom trenutku pomišljala i na operaciju kao način kojim bi skinula kilograme. 

Budući da je skinula nevjerojatan broj kilograma u 12 mjeseci, stekla je i velik broj obožavatelja koje svakim danom inspirira:

Velika mi je čast biti inspiracija drugima, motivirati ih i pomoći im u njihovu putovanju, kao što su drugi pomogli meni. 

Ova 18-godišnjakinja planira napisati i knjigu o svojem iskustvu gubljenja kilograma, a nedavno je kreirala online planer obroka koji je od velike pomoći svima koji su se našli u sličnoj situaciji.

Svima je poručila da njezinu transformaciju ne gledaju kao na dijetu, nego kao na veliku životnu promjenu. Za australski Daily Mail rekla je da su joj prva dva tjedna bila izrazito teška, no s vremenom je postalo lakše. Isto je potvrdila i njezina majka koja je rekla da se radi o velikoj promjeni u životu:

– Nema boljeg osjećaja nego gledati kako se mojoj kćeri život ovako preokreće. Lijepo je gledati kako je drugima izvor inspiracije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m blown away by the progress in my back! Taking the picture on the left wasn’t easy. I hid it on my phone so no one could see it apart from me. I’m so glad I made the decision to share my progress with you all. I’ve been so honoured to have inspired other people and help motivate them throughout their journey’s like others did for me. I love you all! Thank you for being along on this ride with me. 💕 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ The sweat, the time, the dedication. It pays off 💪🏼🙌🏼 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I was so strict for the first six months. If you’re wondering what I ate to lose the weight - my menu plan includes all the meals I ate during my journey. It’s located on the link in my bio 😌 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #backtransformation #weightlossjourney #motivation #healthyliving

A post shared by Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) on

>> Pogledajte video "Transformacija – od mršavka u djetinjstvu do fitness-modela"

Ključne riječi

Komentara 1

IS
istinaizlike
15:09 05.11.2018.

Znači, ako puno Jedeš udebljaš se, ako prestane žderati, gubiš kg? Zanimljiva teorija, svjetsko otkriće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije