Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
morali bismo probati

Tvrde da su pronašli svet gral mode: Štikle koje su stvarno udobne

Cipele s krilima, udobne štikle
Foto: Kickstarter
1/4
03.10.2014.
u 12:57

Zbog krila, noga je stabilna i sigurna, ne klizi i imate osjećaj kao da hodate u cipelama s nižom potpeticom

Visoke potpetice izgledaju sjajno, no vaša se stopala s tim vjerojatno ne bi složila.

Čak i ako ste pronašli udobne cipele, nakon nekoliko sati u njima velika je vjerojatnost da ćete ih proklinjati. Ako i dalje trpite za ljepotu i ne želite se odreći štikli ni pod koju cijenu, stižu odlične vijesti.

Bivša kirurginja specijalizirana za ortopediju i dizajner tvrde da su pronašli sveti gral mode – štikle koje su uistinu udobne. Nazivaju ih "cipelama s krilima" a udobnost omogućava kožni jastučić koji podupire stopalo.

Dr. Taryn Rose (47) iz Kalifornije već je izgradila 40 milijuna dolara vrijedan biznis svojom prvom kolekcijom cipela, a sad je pokrenula Kickstarter projekt kako bi financirala ovaj izum. Potrebno joj je 100 tisuća dolara, a prikupljanje traje još mjesec dana. Nadamo se da će uspjeti prikupiti traženi iznos.

Štikle je dizajnirao Enrico Cuini za DRESR, a imaju "krila" izrađena od vlakana ugljika koja su ugrađena u uložak.

Krilca u štiklama podupiru sva tri luka stopala, za razliku od drugih uložaka koji podupiru samo jedan luk.

Foto: Kickstarter

– Kao hodate, tako i krila "lepetaju" i "pumpaju" stopala te na taj način pomažu da krv iz stopala se vrati nazad do srca. Noge zbog toga manje otiču i cipele su udobnije – kazala je dr. Rose za Daily Mail.

Zbog krila noga je stabilna i sigurna, ne klizi i imate osjećaj kao da hodate u cipelama s nižom potpeticom.

Također, čine platformu na kojoj se noga može "odmoriti". Kolekcija ima ponešto za svakoga i uključuje japanke, tenisice, štikle, štikle s platformom, cipele na punu petu i čizmice. Cijene i nisu baš povoljne, najjeftiniji par stoji 350 dolara, a najskuplji 1995 dolara.

Ako se odlučite donirati kampanji, dobit ćete 50 posto popusta. Kampanja traje do 5. studenog, a prikupljeni novac koristit će se za proizvodnju kalupa.

>>Jeste li princeza ili kreativka? Doznajte što vaše cipele govore o vama

>>Top savjeti koji će vam pomoći da izaberete i kupite idealne cipele

Komentara 1

HL
hlibit
15:18 03.10.2014.

...ma too..ima i za muske?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije