Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Tortin od limuna s tučenim vrhnjem i medenicom

Robert Perić jedan je od najboljih hrvatskih chefova i jedini s prestižnom europskom kuharskom titulom maestro choccolatier. Iako je njegova prava strast čokolada, za vruće ljetne dane svima preporuča ovaj osvježavajući kolač
26. srpnja 2015. u 14:39 0 komentara 530 prikaza
KOLAČ
Foto: Neven Gerenčer/ATP OFFICIAL PHOTO

Tortin od limuna s tučenim vrhnjem i medenicom novi je ljetni desert chefa Roberta Perića iz LF restorana koji se nalazi u sklopu Naše kuzine. U ovom laganom  ljetnom specijalitetu svi sastojci su pomno isplanirali kako bi se zanimljivi okusi u svakom trenutku međusobno nadopunjavali.Tortin je napravljen od maslaca, jaja, šećera i limuna, a medenica koja se koristi u ovom desertu je domaća grapa s medom iz područja sjeverne Istre. Chef Perić pojašnjava da je zanimljivu igru okusa dobio spajajući nježni okus limuna koji skupa s narančom daje živahnost, dok s druge strane šlag s okusom meda i alkohola spušta žive citrusne note. Inače, Robert Perić jedan je od najboljih hrvatskih chefova i jedini s prestižnom europskom kuharskom titulom maestro choccolatier. Iako je njegova prava strast čokolada, za vruće ljetne dane svima preporuča ovaj osvježavajući kolač.

RASTE ZABRINUTOST
Nervoza u Skandinaviji: Ruska mornarica ušla u Baltičko more, Švedska i Danska šalju vojsku
Tehnički pregled vozila
SAVJETI PROFESIONALACA
Jednostavni dnevni pregled automobila može vas spasiti velikih kazni u prometu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.