Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPECIJALITET 26.KONZUM CROATIA OPENA, odabrao i pripremio chef Robert Perić -

Tortin od limuna s tučenim vrhnjem i medenicom

KOLAČ
Foto: Neven Gerenčer/ATP OFFICIAL PHOTO
26.07.2015.
u 14:39

Robert Perić jedan je od najboljih hrvatskih chefova i jedini s prestižnom europskom kuharskom titulom maestro choccolatier. Iako je njegova prava strast čokolada, za vruće ljetne dane svima preporuča ovaj osvježavajući kolač

Tortin od limuna s tučenim vrhnjem i medenicom novi je ljetni desert chefa Roberta Perića iz LF restorana koji se nalazi u sklopu Naše kuzine. U ovom laganom  ljetnom specijalitetu svi sastojci su pomno isplanirali kako bi se zanimljivi okusi u svakom trenutku međusobno nadopunjavali.Tortin je napravljen od maslaca, jaja, šećera i limuna, a medenica koja se koristi u ovom desertu je domaća grapa s medom iz područja sjeverne Istre. Chef Perić pojašnjava da je zanimljivu igru okusa dobio spajajući nježni okus limuna koji skupa s narančom daje živahnost, dok s druge strane šlag s okusom meda i alkohola spušta žive citrusne note. Inače, Robert Perić jedan je od najboljih hrvatskih chefova i jedini s prestižnom europskom kuharskom titulom maestro choccolatier. Iako je njegova prava strast čokolada, za vruće ljetne dane svima preporuča ovaj osvježavajući kolač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije