Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u slast!

Torta 'balon' s umakom od vanilije

Torta
Foto: Thinkstock
30.11.2015.
u 11:59

Tortu i umak serviramo ohlađene.

Sastojci:

230- 250 g petit beurre keksa

125 g maslaca

5 jaja

500 g sira mascarponea

3 listića želatine

100 g šećera

200 g mliječne čokolade

0.15 l vrhnja za kuhanje

Umak:

0.35 l vrhnja za kuhanje

70 g šećera

1 štapić vanilije

1 žumanjak

Priprema:

Maslac smekšamo i pomiješamo sa smrvljenim keksima i natiskamo u kalup za tortu. Na pari tučemo žumanjke i šećer, povežemo sa želatinom koju smo natopili u hladnoj vodi 10-ak minuta, zatim dodamo mascarpone te ulijemo u kalup na kekse i ohladimo. Na kraju zakipimo 0.15l vrhnja za kuhanje i u njemu otopimo mliječnu čokoladu te izlijemo u kalup za tortu. Preostalo vrhnje za kuhanje zakipimo sa šećerom i jezgrom vanilije, a kad se malo ohladi, umiješamo jedan žumanjak. Tortu i umak serviramo ohlađene. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije