Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slano&Slatko

Top 10 mjesta za sushi

sushi
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
25.01.2016.
u 12:00

Dok pojedini restorani, čiji su vlasnici Japanci, ne odstupaju od originalnih okusa Azije, otvaraju se i sushi restorani s miksom okusa Japana i Mediterana

Takenoko - Gradska restoranska institucija na dvije lokacije – u Centru Kaptol i na Radničkoj cesti – već je odavno prepoznata među zagrebačkim šmekerima.

Na glamuru mu dodaje što se rezervacija prilično teško dobiva i radnim danom, a kamoli vikendom. Prvi je to japanski restoran koji se u azijske vode bacio još 2002. godine, kada je rijetko tko u Zagrebu jeo sushi. Započeli su upravo tim jelom, nešto malo japanskih jela i jela spravljenih u tajlandskom woku. No postupno su povećavali jelovnik – proširili ponudu jela, a potom dodali i fuzijsku kuhinju. Iako su najpopularnije njihove proljetne rolice, sushi je i dalje njihova baza. Cijene su nešto više nego u ostalim sushi restoranima – 320 kuna za “platu” sushija od desetak komada), no isplati se probati jer njihov sushi, uz hrvatskog glavnog kuhara Marija Obrovca, radi i – pravi Japanac, chef Moto Mochizuki.

Koja su to još mjesta na kojima možete uživati u odličnom sushiju pronađite u novom broju magazina Slano&Slatko! :) 

>>Suživot hobotnice i čvaraka u tanjuru

Komentara 2

GM
Gusta magla
12:41 25.01.2016.

Odes tamo...narucis sushi, platis, i onda bacis sushi kroz prozor i narucis odojka.

PR
PraviPlavi
15:08 25.01.2016.

puno sam apsurda dozivio u zivotu. ovo je sigurno jedan. 32 kn za jedan mali susi? tko je tu lud? mislim da bi porezna trebala ubaciti tu svog spijuna i vidjeti tko tu jede. ti ili jedu na racun drzave ili su lopovi. u ovoj lijepoj nasoj mislim da nema postenog covjeka koji bi si takvu cijenu jela mogao priustiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije