Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvenstvo

Svijet u Lausanni dobio nove prvake dostavljače na biciklima

biciklisti
Foto: Facebook
1/12
08.08.2013.
u 13:30

Osim sjajnih natjecatelja, događaj je bio i velika proslava biciklizma kao ravnopravnog sredstva prijevoza u gradskim sredinama

XXI Svjetsko prvenstvo za dostavljače na biciklima održano je za vikend u Lausanni. Obilježili su ga sjajni natjecatelji i odlična vremena, a ujedno i velika proslava biciklizma kao ravnopravnog sredstva prijevoza u gradskim sredinama, piše Bajsologija.

Svijet je ovim događajem dobio nove prvake dostavljače na biciklima.

Natjecalo se u nekoliko kategorija – glavna trka bila je ona koja simulira svakodnevni posao biciklista dostavljača. Natjecatelji su u okviru ove utrke sami osmislili rutu, a istodobo organizatori su zadržali pravo da tijekom trke od natjecatelja mogu zatražiti izvršenje sitnih popravka ili zamjenu gume. Osim ove utrke, održana je i utrka na cargo biciklima, kao i natjecanje u sprintu i ostalim disciplinama.

Joséphine Reitzel iz Švicarske, pobjednica u konkurenciji žena, okitila se trećom zlatnom medaljom na svjetskim prvenstvima. Ona je za tri sata i dvije minute isporučila 70 pošiljki koje su bile navedene u njenom “Manifestu” – dokumentu koji prije početka trke dobije svaki natjecatelj, a u kojem se nalaze lokacije na kojima treba izvršiti isporuke.

U muškoj konkurenciji Austin Horse iz New Yorka odnio je pobjedu sa 77 isporuka za dva sata i 52 minute.

Na svjetskom prvenstvu sudjelovalo je ukupno 550 biciklista iz 40 zemalja, a njih oko 100 je došlo do finala. Sljedeće svjetsko prvenstvo održava se u Mexico Cityju.

>>Bandić će svoj bicikl dati dostavljaču jer je preskup

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije