Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li znali?

Stručnjaci: Zaposlenici ovih struka češće varaju

screenshot/facebook
11.03.2019.
u 10:13

Na portalu Ashley Madison, portalu za "varalice", provedeno je istraživanje u kojem je sudjelovalo više od tisuću korisnika te društvene zajednice, a rezultati su pokazali da ovih 13 zanimanja više omogućuje ljudima da se upuste u prevaru.

Nevjera je oduvijek bila kamen spoticanja u odnosima. Gubitak povjerenja, samopouzdanja i svega ostalog što za sobom nosi, biti žrtva nevjere jedan je od najvećih strahova onih koji su u vezi.

Ne postoji siguran "alat" koji će vam otkriti hoće li vas zadesiti ta neugodna sudbina, no istraživanje je pokazalo kako struka vašeg partnera može imati itekako veliku ulogu u predviđanju postoji li rizik od prevare. 

Na portalu Ashley Madison, portalu za "varalice", provedeno je istraživanje u kojem je sudjelovalo više od tisuću korisnika te društvene zajednice, a rezultati su pokazali da ovih 13 zanimanja više omogućuje ljudima da se upuste u prevaru.

Sociološka, umjetnička, politička i kulturna zanimanja su na listi, no na posljednjem, 13. mjestu. Tek jedan posto ispitanika i "varalica",  radi u ovim područjima. 

Radna mjesta u području marketinga, poslova socijalnog rada, uslužnih djelatnosti, zahtijevaju dobre komunikacijske vještine pa se time i povećava mogućnost prevare. Četiri posto ispitanica i osam posto ispitanika radi u području marketinga i komunikacija što je ovakva radna mjesta stavilo na deveto mjesto liste. 

Još je više varalica zaposlenih u područjima financijskog poslovanja i obrazovanja. Među varalicama, sudionicima istraživanja, oko osam posto žena i devet posto muškaraca radilo je u financijskom sektoru, a četiri posto u sektoru obrazovanja. 

Poduzetništvo se pokazalo četvrtom najpopularnijom profesijom na ovom popisu među korisnicima Ashley Madison jer podrazumijeva mnogo vremena na poslu, izbivanja od kuće, poslovnih putovanja i sl. 

IT sektor na visokom je trećem mjestu, a medicinski na drugom, s visokim brojem žena među varalicama, čak 23 posto u odnosu na pet posto muškaraca.

I prvo mjesto neslavne titule zanimanja u kojem je najviše varalica svojih partnera jest - prodaja, trgovina, građevina. Radnici ovih zanimanja najčešće varaju svoje partnere i na ovim poljima "caruju" muškarci varalice s 29 posto u odnosu na četiri posto žena u istim sektorima. 

Pogledajte i video Kakva balamaža - Nezgoda na karnevalu kakvu nitko nije očekivao

Komentara 2

ON
ona.
12:46 11.03.2019.

varanje ima veze s mozgom i ljudskom glupošću a ne sa radnim mjestom...ni djeca od dvije godine ne bi izjavile ovakvu glupost

AI
airbender
11:09 11.03.2019.

Na portalu Ashley Madison, portalu za "varalice",  - pametnom dosta da procijeni vrijednost "članka"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije