Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Stručnjaci: Zaposlenici ovih struka češće varaju

Na portalu Ashley Madison, portalu za "varalice", provedeno je istraživanje u kojem je sudjelovalo više od tisuću korisnika te društvene zajednice, a rezultati su pokazali da ovih 13 zanimanja više omogućuje ljudima da se upuste u prevaru.
11. ožujka 2019. u 10:13 2 komentara 2232 prikaza
Foto: Shutterstock

Nevjera je oduvijek bila kamen spoticanja u odnosima. Gubitak povjerenja, samopouzdanja i svega ostalog što za sobom nosi, biti žrtva nevjere jedan je od najvećih strahova onih koji su u vezi.

Veza emocije bye bye U vezi ste, ali se ne možete zaljubiti? Evo kakva ste osoba

Ne postoji siguran "alat" koji će vam otkriti hoće li vas zadesiti ta neugodna sudbina, no istraživanje je pokazalo kako struka vašeg partnera može imati itekako veliku ulogu u predviđanju postoji li rizik od prevare. 

Na portalu Ashley Madison, portalu za "varalice", provedeno je istraživanje u kojem je sudjelovalo više od tisuću korisnika te društvene zajednice, a rezultati su pokazali da ovih 13 zanimanja više omogućuje ljudima da se upuste u prevaru.

Sociološka, umjetnička, politička i kulturna zanimanja su na listi, no na posljednjem, 13. mjestu. Tek jedan posto ispitanika i "varalica",  radi u ovim područjima. 

sreća urezano u sjećanje 10 savjeta iz djetinjstva koji vrijede za cijeli život

Radna mjesta u području marketinga, poslova socijalnog rada, uslužnih djelatnosti, zahtijevaju dobre komunikacijske vještine pa se time i povećava mogućnost prevare. Četiri posto ispitanica i osam posto ispitanika radi u području marketinga i komunikacija što je ovakva radna mjesta stavilo na deveto mjesto liste. 

Još je više varalica zaposlenih u područjima financijskog poslovanja i obrazovanja. Među varalicama, sudionicima istraživanja, oko osam posto žena i devet posto muškaraca radilo je u financijskom sektoru, a četiri posto u sektoru obrazovanja. 

Poduzetništvo se pokazalo četvrtom najpopularnijom profesijom na ovom popisu među korisnicima Ashley Madison jer podrazumijeva mnogo vremena na poslu, izbivanja od kuće, poslovnih putovanja i sl. 

 znate li? 8 znakova da ćete imati dug i sretan brak

IT sektor na visokom je trećem mjestu, a medicinski na drugom, s visokim brojem žena među varalicama, čak 23 posto u odnosu na pet posto muškaraca.

I prvo mjesto neslavne titule zanimanja u kojem je najviše varalica svojih partnera jest - prodaja, trgovina, građevina. Radnici ovih zanimanja najčešće varaju svoje partnere i na ovim poljima "caruju" muškarci varalice s 29 posto u odnosu na četiri posto žena u istim sektorima. 

Muškarac, auto e, da... Kriza srednjih godina? Ovo vam neće biti drago, evo kada i koga može `uloviti`

Pogledajte i video Kakva balamaža - Nezgoda na karnevalu kakvu nitko nije očekivao

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • ona.:

    varanje ima veze s mozgom i ljudskom glupošću a ne sa radnim mjestom...ni djeca od dvije godine ne bi izjavile ovakvu glupost

  • airbender:

    Na portalu Ashley Madison, portalu za "varalice",  - pametnom dosta da procijeni vrijednost "članka"...