Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte

Što će se dogoditi ako jedete dvije banane na dan tijekom mjesec dana? Evo odgovora

Foto: Ilustracija/ Borna Filic/PIXSELL
28.10.2015.
u 07:00

Banana pomaže pri pretvorbi ugljikohidrata u glukozu i time održava pravilnu razinu šećera u krvi

Banane su dobre za srce i živce jer sadrže velike doze kalija.

Kalij čuva srce i živčani sustav održava u dobroj formi. Kalij je također bitan za kontrakciju mišića, dobar je za bubrege i kosti. Smanjuje se izlučivanje kalcija u urinu te stvaranje bubrežnog kamenca, uravnotežuje razina kalcija u tijelu i smanjuje rizik od osteoporoze. Banane su dobre i za bubrege te kosti. Sadrže triptofan koji pomaže pri proizvodnji serotonina te ima umirujući učinak na mozak. Banana pomaže pri pretvorbi ugljikohidrata u glukozu i time održava pravilnu razinu šećera u krvi.

Ali što će se dogoditi ako jedete dvije banane svakodnevno tijekom mjesec dana? 

Primijetit ćete da će vam ojačati korijen kose, a koža će postati znatno nježnija i zategnutija. Ako imate problema s aknama i nepravilnostima na koži, banane će pomoći u rješavanju tog problema zbog magnezija koji sadrže, piše portal High Perspective

"Riješit će" vam i problem konstipacije ako svako jutro, nakon što ste popili čašu mlake vode s limunom na prazan želudac, pojedite zrelu bananu. Ako se, pak, patite s dijarejom, nemojte jesti zrele, već žute, poluzrele banane. Banane mogu ublažiti neugodne simptome PMS-a, regulirati probavu i normalizirati krvni tlak, sniziti kolesterol.  

>>Jedete bananu, a bacate koru? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

Ključne riječi

Komentara 37

DU
Deleted user
23:39 28.10.2015.

Sto ce ce dogoditi ako mjesec dana ne citas VL? Nista

OX
oxymoron
20:50 28.10.2015.

Sva sreca da proizvodimo toliko banana da ih cak i izvozimo.

OR
@orlando
22:58 28.10.2015.

Prvo bilo na Blicu, pa Kurir, sad Večernjak. Uvjek se vrte potpuno iste vjesti i gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije