Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjerovala im je

Staricu (90) prevarili za veliku količinu novca - u samo nekoliko mjeseci ukrali su joj 32,8 milijuna dolara!

Ilustracija
Pixabay
23.04.2021.
u 12:30

Kroz nekoliko mjeseci izgubila je 205,95 milijuna kuna, prebacivanjem istog na račun kojem nije imala pristup - misleći da ju vlasti štite.

Neimenovanu ženu iz Hong Konga prošle je godine kontaktirao netko tko se predstavio kao kineski dužnosnik, a tijekom telefonskog razgovora stranac je rekao ženi da njezin identitet koriste sudionici pranja novca u Kini. Uvjerio ju je da je sve pod kontrolom i da vlasti trenutno istražuju o kome se radi. Muškarac ju je čak posjetio u domu koji se nalazi u bogatom dijelu Hong Konga.

Dao joj je mobitel i rekao da mora prebaciti novac na drugi račun - kojem nije mogla sama pristupiti - kako bi pomogla u hvatanju počinitelja, što je ona i napravila. 

Kroz nekoliko mjeseci napravila je 11 transfera novaca što ju je, do kraja ožujka ove godine, dovelo do prebačenog iznosa od 32,8 milijuna dolara, odnosno 205,95 milijuna kuna.

Napad na maloljetnika u Zadru: Bokserom ga je udarao u glavu, zašto su ga krvnički pretukli?

Jedna članica njezinog osoblja postala je sumnjičava prema navodnoj istrazi koja je u tijeku, pa je kontaktirala njezinu kćer i objasnila joj što se događa koja je zatim obavijestila policiju.

CNN je nedugo zatim objavio da je uhićen 19-godišnjak iz Kine koji je dio cijele priče, ali plaćena je jamčevina pa je pušten na slobodu. Policija je priopćila da je istraga u tijeku i da pretpostavljaju kako će uhititi još osoba, a nije poznato hoće li netko nadoknaditi gospođi izgubljeni, odnosno ukradeni novac, prenosi LADbible.

Policajci došli na dojavu o obiteljskom nasilju pa ih sjekirom napao 50-godišnjak:

Ilustracija
1/2
Ključne riječi

Komentara 2

MO
montello
19:06 23.04.2021.

strasno kako su je nasamagarcili

TR
trunjo
13:55 23.04.2021.

Ok,godine rade svoje ali opet....nije mi jasno kako je dosla do tih para da tako olako popusi pricu bez ikakvih provjera isl

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije