Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Potkova

Sreća je što postoji oaza u kojoj te oduševi rižoto od kulena

Restoran Potkova
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/15
30.09.2015.
u 11:19

Potkova zaista donosi sreću, u ovom slučaju ne samo istoimenom restoranu na zagrebačkom Hipodromu, već i njegovim gostima. Na samom ulasku u Potkovu osjetit ćete razliku između tzv. standardnog pristupa gostu i njihova. Gost ovdje nije netko koga smatramo stranim tijelom koje treba nakrcati hranom i nevoljko otpratiti. Ovdje ste primljeni kao netko koga rado viđamo, kome se veselimo, ukratko, kao drag prijatelj, što je jedan od rijetkih fenomena u našem ugostiteljstvu.

Nasreću, isti princip vrijedi i za njihovu ponudu jela i pića. S obzirom na to da je voditelj restorana jedan od naših najvećih znalaca na tom području, i sami možete pretpostaviti kakva vas sve iznenađenja očekuju. Kao istinski profesionalac, ništa ne prepušta slučaju pa je tako organiziran i sam ustroj restorana. Počevši od terasa s dječjim igralištem, VIP salona, cigar kluba, kamina u kojima pucketaju drva pa do ulaza s pristupom prilagođenom osobama s invaliditetom.

Što se tiče hrane koju nude - papao sam žgvacet od boškarina, gulaš od ždrebetine s domaćim pljukancima, čvarke koje, vjerovali ili ne, spravljaju pred vama, a poglede su mi mamili peka, ražanj, krušna peć i roštilj na drva... I sve to od namirnica koje se nabavljaju isključivo od domaćih OPG-ova.

Uživao sam u nenormalno dobrim delicijama sjedeći pored kamina u kojem je veselo pucketala vatrica i skužio koliko sam povlašten. Primjera radi, spomenut ću jelo koje je standardno prisutno u našim restoranima u ovoj ili onoj varijanti, a odaziva se na ime rižoto. Nikad nisam pomislio da bi me netko mogao iznenaditi na tom području. Ponudili su mi rižoto od kulena. Svi će, naravno, misliti da pretjerujem, ali baš me briga. To je jedini rižoto koji me uistinu oduševio, vratio mi vjeru u kulinarske novotarije kojima se svi hvale. Potpuno sjedinjenje okusa, mirisa, sastojaka...

Sinergija znanja, iskustva, hrabrosti i onoga što je najvažnije - potrebe da vam se ugodi. Ako vam je stalo do sebe i bližnjih, posjetite ovu oazu koja visoko podiže standarde u našem ugostiteljstvu. Sumnjam da će ih moći u tome slijediti, jer malo je onih koji su toliko potkovani.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije