Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čaša zdravlja

Sok od trešnje dobro je rješenje u borbi protiv nesanice

snovi
Arhiva Večernjeg lista
14.07.2010.
u 11:07

Svaki četvrti odrasli čovjek pati od nesanice, a svaki peti ne spava više od pet sati noću.

Sok od trešnje mogao bi biti rješenje za dobar noćni san, kažu znanstvenici. Prema provedenom istraživanju volonteri koji su popili čašu nezaslađenog soka od trešnje ujutro i navečer bolje su spavali i duže od onih volontera koji su pili neku drugu vrstu soka.

Liječenje nesanice postalo je jedan od najvećih zdravstvenih izazova.

Svaki četvrti odrasli čovjek pati od nesanice, a svaki peti ne spava više od pet sati noću.

Psihijatar dr. Wilfred Pigeon sa Sveučilišta Rochester u New Yorku, koji je proveo istraživanje, smatra da sok od trešnje ima takav utjecaj na ljude zbog melatonina koji sadrži ovo voće, a to je hormon koji regulira ciklus spavanja u tijelu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije