Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbolji prijatelji

Smrt ljubimca može se usporediti sa smrću roditelja ili supružnika?!

bernardinac
Reuters
18.03.2010.
u 10:34

U istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji polovica je vlasnika pasa ili mačaka izjavila da smrt ljubimca može usporediti sa smrću ujaka ili djeda.

Onaj tko nikad nije imao psa ili mačku, neće to tako lako prihvatiti, a čak niti mnogi koji su imali kućnog ljubimca neće se složiti s ovom tvrdnjom, ali polovica Britanaca koji imaju psa ili mačku tvrdi da im je gubitak kućnog ljubimca jednak gubitku bliskog člana obitelji, djeda, bake, ujaka ili ujne.

Trećina ispitanih tvrdi čak da im je taj gubitak jednak gubitku roditelja, brata ili supružnika. Anketa je provedena u Velikoj Britaniji na 1300 vlasnika kućnih ljubimaca. U anketi su otkrili da mnogi za ljbimcima žale godinama, a 53 posto je izjavilo da tugovanje za preminulim kućnim ljubimcima nikad ne jenjava.

Više od četvrtine svih vlasnika izjavili su da su bili toliko pogođeni smrću ljubimca da su morali javiti na posao da su bolesni i ne otići raditi.

Bilo kako bilo, krajnost usporedbe sa smrću roditelja nije najsretnija ni najrealnija, bez obzira na bliskost vlasnika i ljubimca.

Ključne riječi

Komentara 16

AA
aha-aha
12:37 18.03.2010.

ma dajte to je ludost i govori koliko su ljudi otisli usporediti psa i voljenu osobu uzas imala sam psa kojeg sam voljela ali njegov odlazak se nemoze ni priblizno usporedit s smrti moga oca to su budalastine

VE
verba
20:05 18.03.2010.

Imam kućnog ljubimca koji mi jako puno znači i ne želim ni razmišljati kako će to izgledati kada ugine, ali što se tiče ovog članka (možda su to sad detalji) no mislim da je nespretno reći tj. usporediti smrt bilo kojeg člana obitelji s uginućem kućnog ljubimca. Može se možda usporediti \"količina\" tuge i praznina koja ostaje nakon toga.

BO
bono
12:17 18.03.2010.

nemozemo usporediti gubitak voljene osobe(dijete,roditelje...) ja sam prije nekoliko godina izgubio psa (krivicom veterinarke) i jos dan danas mi suze poteku kada ga se sjetim osobe koje nisu imali kucnog ljubimca netnaju kako je to kada ga izgubis

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije