Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite!

Smije li se staklo usisavati? Isprobajte najbolji trik kako pokupiti komade stakla

shutterstock
30.03.2022.
u 12:30

Čak i ako ručno pokupite veće komade, oštri rubovi stakla mogu oštetiti crijevo usisavača

Kad nam staklena posuda ili čaša ispadnu iz ruke i na podu se razbiju u 'tisuću komadića', prva će nam ideja biti pokupiti ih usisavačem, no je li sigurno usisavati staklo?

Korištenje usisavača za usisavanje stakla može usisavaču uništiti crijevo, piše The Spruce, pa čak i ako smo ručkom pokupili veće komade, oštri rubovi stakla ga mogu oštetiti. Prorez u crijevu će uzrokovati da stroj izgubi svoju usisnu snagu, pa će ubrzo postati neučinkovit...

Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

1/6

Također, mnogi usisivači imaju pogonske glave s četkama koje pomažu u otpuštanju prljavštine ugrađene u vlakna tepiha. Te četke mogujoš više okolo raspršiti staklo, a komadići mogu i zaglaviti među dlakama četke...

Kako pravilno očistiti staklo uz pomoć usisavača?

Za velike komade stakla koristite metlu i lopaticu i bacite ih u debelu papirnatu ili plastičnu vrećicu. Pokušajte tako pokupiti što više stakla prije nego što prijeđete na usisivač.

Ako imate ručni usisavač koji nema crijevo, možete s njim usisati preostale komadiće stakla. Provjerite prije jesu li svi filteri i posuda za prikupljanje prašine ili vrećica na svom mjestu, a budući da ćete vjerojatno raditi razbijenog stakla, dobro je nositi i zaštitu za oči, debele rukavice i čvrste cipele.

Kada završite, posudu ili filter pažljivo ispraznite u smeće, a ako usisivačima jednokratnu vrećicu, kad pokupite staklo odmah je bacite.

Kako očistiti staklo bez usisavača?

Prije čišćenja obujte dublje cipele, stavite zaštitu za oči i čvrste rukavice. Upalite sva svjetla ili upotrijebite svjetiljku na mobitelu; staklo će na jakom svjetlu svjetlucati , što ga čini mnogo lakšim za uočavanje.

Dok nosite rukavice pokupite velike komade stakla. Stavite komade u papirnatu ili plastičnu vrećicu za smeće. Upotrijebite metlu s čvrstim dlačicama da pometete preostale krhotine, a kako biste spriječili da se komadi rasprše po sobi metite brzim i kratkim potezima.

Postoji još nekoliko načina da pokupite najsitnije krhotine nakon što završite s pometanjem:

  • Položite tri lista papirnatih ručnika i presavijte ih u kvadrat. Navlažite i pritisnite kvadrat na krhotine stakla. Staklo će se zalijepit za papirnati ručnik pa ga samo bacite u smeće.
  • Utisnite krišku svježeg kruha na krhotine stakla. Obavezno ga odmah bacite!
  • Dok nosite rukavice oko ruke omotajte ljepljivu traku, s ljepljivom stranom prema van. Pritisnite traku na staklo, a onda je pažljivo bacite u vreću za smeće.
  • Koristite ljepljivi valjak za dlačice da pokupite staklo. Valjak namijenjen uklanjanju dlaka kućnih ljubimaca ima jače ljepilo i najbolje će pokupiti staklo.

Pogledajte za što sve možete koristiti tvrdi sapun u kućanstvu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije