Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medicina priznala ljubavne boli

Slomljeno je srce ozbiljna bolest, poznata i kao potres srca

Ljubav
16.02.2010.
u 14:30

Stručnjaci tumače da se potres srca pojavljuje nakon svakoga velikog psihičkog ili emotivnog stresa. Dobra je vijest da je prolaznog karaktera i da ne ostavlja posljedice.

Provodite li dane liječeći svoje slomljeno srce, možda će vas utješiti podatak da je taj sindrom i medicinski priznat. Dobio je i ime - potres srca. Stručnjaci tumače da se potres srca  pojavljuje nakon svakoga velikog psihičkog ili emotivnog stresa.

Ovo stanje izaziva emotivna ili psihička trauma koja uzrokuje nalet adrenalina u područje srca, gdje uzrokuje osjećaj topline. Simptomi ove "bolesti" opisani su kao bol u prsima i teško disanje, no dobra je vijest da je to stanje privremeno, ne ostavlja nikakve posljedice po srca i organizam se brzo vraća u normalno stanje otprije "potresa".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije