Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Slatki poklon iz Hrvatske

Anka Chocolate
16.11.2021.
u 08:54

Anka Chocolate, čokolaterija koja na tržište donosi novu dimenziju čokolade.

Ova čokolaterija izrađuje jedinstvene praline profinjenih, pomno izbalansiranih okusa i inovativnog, maštovitog dizajna koje pričaju priče. Priče o Hrvatskoj, njezinoj tradiciji i baštini, njezinim otocima, okusima i mirisima. Praline se izrađuju u potpunosti ručno, koristeći isključivo sastojke vrhunske kvalitete, poput belgijske čokolade, domaćih likera, cvijeta soli, lavande, maslinova ulja te mnogih drugih aroma i začina, prirodnih boja, pa sve do 24 karatnog zlata koje se koristi za ukrašavanje.

Od Anka proizvoda najpoznatija je Krocka, pralina inspirirana hrvatskom šahovnicom, 1244 kamenčića u moru, praline koje donose okuse sa naših otoka, čokoladni licitari –Licitart i praline u bojama spektra u kojoj svaka boja predstavlja jedan okus. Priče nastaju kroz različite suradnje. Portal Povijest.hr piše Krockine priče, organizacija Pokret otoka donosi priče o hrvatskim otocima, a hrvatska udruga boja HUBO potpisuje priče o bojama.

Krocka i Krockine priče

Nadahnuta povijesnim hrvatskim grbom, Krocka praline su obojane u crvenu i bijelu boju, a okusima predstavljaju priobalni i kontinentalni dio Hrvatske, krema sa likerom Maraschino i krema od lješnjaka. U kutiji se uz praline nalaze  Krockine priče koje govore o hrvatskoj povijesti, legendama, hrvatskim izumima, čineći tako Krocku jedinstvenim suvenirom iz Hrvatske.

Gold

Praline klasičnih okusa, lješnjak, pistacija i kava, izrađene su od tamne belgijske čokolade i ručno dekorirane jestivim 24 karatnim zlatom. Odlikuju se klasičnim, pročišćenim dizajnom i elegancijom. Praline Gold su poseban poklon koji se dočekuje s radošću, ali i s divljenjem.

1244 kamenčića u moru

Službeni broj hrvatskih otoka je 1244, te od tuda naziv za ove praline inspirirane hrvatskim otocima.  Praline su ručno oslikane te izgledom podsjećaju na prave kamenčiće. Napravljene od tamne čokolade i punjene kremama sa tipičnim okusima naših otoka: sol, maslina i vino. Ove praline donose priče sa hrvatskih otoka koje potpisuje organizacija Pokret otoka.

Boje okusa

Hrvatski plodovi i njihove boje sljubljene sa finom bijelom čokoladom kriju se u pralinama Boje okusa. Svaka boja predstavlja jedan hrvatski plod tj okus, dok razmještaj pralina u kutiji prati spektar boja u prirodi – dugine boje. Bijela -hrvatski med, žuta -liker od kruške, narančasta -liker od mandarine, crvena -jagoda, roza -malina, ljubičasta -cvijet lavande, svijetlo plava -cvijet soli, tamno plava -liker od borovnice, zelena -hrvatsko maslinovo ulje, boje su i okusi ovih pralina.

Licitart

Nadahnuti starim hrvatskim običajem izrade Licitara, kreirana je pralina Licitart, napravljena od tamne čokolade punjene kremom od livadnog meda i cimeta. Ručno oslikane i bojane u crveno, ove praline izgledaju kao pravi mali licitari.

Čokolateriju Anka osnovali su supružnici Antonija Rogić i Riccardo Gollin sa željom da tržištu ponude čokoladne proizvode koji nas u trenutku uživanja u poslastici, okusima i pričama mogu odvesti na različita mjesta i otkriti nam različite zanimljivosti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije