Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Slatki poklon iz Hrvatske

Anka Chocolate, čokolaterija koja na tržište donosi novu dimenziju čokolade.
16. studenoga 2021. u 08:54 1355 prikaza
Anka Chocolate
Pogledajte galeriju 1/5

Ova čokolaterija izrađuje jedinstvene praline profinjenih, pomno izbalansiranih okusa i inovativnog, maštovitog dizajna koje pričaju priče. Priče o Hrvatskoj, njezinoj tradiciji i baštini, njezinim otocima, okusima i mirisima. Praline se izrađuju u potpunosti ručno, koristeći isključivo sastojke vrhunske kvalitete, poput belgijske čokolade, domaćih likera, cvijeta soli, lavande, maslinova ulja te mnogih drugih aroma i začina, prirodnih boja, pa sve do 24 karatnog zlata koje se koristi za ukrašavanje.

Od Anka proizvoda najpoznatija je Krocka, pralina inspirirana hrvatskom šahovnicom, 1244 kamenčića u moru, praline koje donose okuse sa naših otoka, čokoladni licitari –Licitart i praline u bojama spektra u kojoj svaka boja predstavlja jedan okus. Priče nastaju kroz različite suradnje. Portal Povijest.hr piše Krockine priče, organizacija Pokret otoka donosi priče o hrvatskim otocima, a hrvatska udruga boja HUBO potpisuje priče o bojama.

Krocka i Krockine priče

Nadahnuta povijesnim hrvatskim grbom, Krocka praline su obojane u crvenu i bijelu boju, a okusima predstavljaju priobalni i kontinentalni dio Hrvatske, krema sa likerom Maraschino i krema od lješnjaka. U kutiji se uz praline nalaze  Krockine priče koje govore o hrvatskoj povijesti, legendama, hrvatskim izumima, čineći tako Krocku jedinstvenim suvenirom iz Hrvatske.

Gold

Anka Chocolate | Autor :

Praline klasičnih okusa, lješnjak, pistacija i kava, izrađene su od tamne belgijske čokolade i ručno dekorirane jestivim 24 karatnim zlatom. Odlikuju se klasičnim, pročišćenim dizajnom i elegancijom. Praline Gold su poseban poklon koji se dočekuje s radošću, ali i s divljenjem.

1244 kamenčića u moru

Anka Chocolate | Autor :

Službeni broj hrvatskih otoka je 1244, te od tuda naziv za ove praline inspirirane hrvatskim otocima.  Praline su ručno oslikane te izgledom podsjećaju na prave kamenčiće. Napravljene od tamne čokolade i punjene kremama sa tipičnim okusima naših otoka: sol, maslina i vino. Ove praline donose priče sa hrvatskih otoka koje potpisuje organizacija Pokret otoka.

Boje okusa

Anka Chocolate | Autor :

Hrvatski plodovi i njihove boje sljubljene sa finom bijelom čokoladom kriju se u pralinama Boje okusa. Svaka boja predstavlja jedan hrvatski plod tj okus, dok razmještaj pralina u kutiji prati spektar boja u prirodi – dugine boje. Bijela -hrvatski med, žuta -liker od kruške, narančasta -liker od mandarine, crvena -jagoda, roza -malina, ljubičasta -cvijet lavande, svijetlo plava -cvijet soli, tamno plava -liker od borovnice, zelena -hrvatsko maslinovo ulje, boje su i okusi ovih pralina.

Licitart

Anka Chocolate | Autor :

Nadahnuti starim hrvatskim običajem izrade Licitara, kreirana je pralina Licitart, napravljena od tamne čokolade punjene kremom od livadnog meda i cimeta. Ručno oslikane i bojane u crveno, ove praline izgledaju kao pravi mali licitari.

Čokolateriju Anka osnovali su supružnici Antonija Rogić i Riccardo Gollin sa željom da tržištu ponude čokoladne proizvode koji nas u trenutku uživanja u poslastici, okusima i pričama mogu odvesti na različita mjesta i otkriti nam različite zanimljivosti.

Hrvatski Telekom
BUDITE OPREZNI
Istraživanje iz Hrvatske: Ovo su najopasnija ponašanja mladih na internetu o kojima se rijetko priča
Hrvatski Telekom
VODEĆA MREŽA
Znate li koja je vodeća mreža u Hrvatskoj?