Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konoba kod spavalice

Sipe i artičoke su za prste polizati

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
26.07.2019.
u 23:15

Tu kuha predsjednica udičaskog kluba

Znate ono kad dođete u Rim i pitate gdje se najbolje jede, a oni vas pošalju izvan centra u neku trattoriju s najboljom hranom? E, na Viru je tako - Kod Spavalice. Da, to je ime konobe i lokalni nadimak virske obitelji Liverić. Elizabeta Liverić, danas Fumić, vlasnica je konobe s nadimkom koji potječe od pradjeda koji je zaspao u školi. Prije 19 godina na Viru ju je otvorio njezin otac poznat po tome na koči kod Rijeke izvukao bombu iz Drugog svjetskog rata, srećom bez posljedica. I nije to jedina priča iz ove konobe, jer tamo je i škrinja koju je iz Amerike, navodno punu novaca, donio šukundjed... Ipak, najbolje priče ovdje dolaze iz ‘pijata’.

– Cijeli jelovnik je morski. Mesa nema, a i nije potrebno, priča Elizabeta, inače i predsjednica udičarskog virskog kluba. Simpatična vlasnica i jako umješna ribolovka puno toga sama ulovi, a poslije i pripremi... – Pa kad spavate?, pitamo dok čekamo salatu od sipe i artičoke na podlozi od rukole i kreme od aceta balsamica. Samo 70 kuna za porciju koja je za prste polizati.

– Mi puno toga što ulovimo pripremimo gostima. Oni to cijene. To su gosti koji su bili klinci kada su prvi put došli, a sada dolaze sa svojim klincima. I glumci i sportaši i poznati i nepoznati...

Mi smo se uvjerili zašto dolaze i zašto se iznova vraćaju...

Izbor i kvaliteta jela (do MAKS. 50 bodova) 45

Izbor i ponuda pića (do MAKS. 15 bodova)  10

Posluga i ljubaznost (do MAKS. 10 bodova)  10

Dojmovi i prostor (do MAKS. 20 bodova) 15

Ukupnost ponude (DO MAKS. 5 bodova)  4

UKUPNO: 84

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
20:10 27.07.2019.

Kosta 349 kuna, jbg!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije