Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Saznali smo kako pripremiti savršen burger

Burgeri
Foto: Promo
1/2
07.05.2019.
u 09:00

Burgeri su puno zahtjevnije jelo no što se na prvu čini i zato je potrebno posebnu pažnju posvetiti svakom njegovom sloju.

Premda ćemo na nove praznike morati još malo pričekati, vikend je pred vratima pa eto nove prilike za dobar grill. Dobro društvo, dobro vrijeme, dobro meso i  to je to! Naravno, također je dobro znati tajne vrhunskih grill majstora s dugogodišnjim iskustvom u pripravljanju najslasnijih delicija. Mi ćemo se  družiti  s mladom ekipom koja nas je pozvala, ni više ni manje, na burger party na krov jedne zgrade. Donosimo gastro savjete za pripremu slasnih burgera.

  • Burgeri su puno zahtjevnije jelo no što se na prvu čini i zato je potrebno posebnu pažnju posvetiti svakom njegovom sloju. Od mesa preko peciva pa sve to izbora povrća i umaka.
  • Meso uvijek obrađujte zasebno, na sobnoj temperaturi  u za to predviđenoj posebnoj zdjeli. Želite li pojednostaviti stvari, kupite gotovo mljeveno meso. Za vrhunsku gastronomsku deliciju, naoštrite noževe i kosajte meso sami. Iskustvo čini čuda!

Foto: Arena Hospitality Group

  • Koristite mješavinu junećeg i svinjskog mesa i to u omjeru 70:30 posto. Junetina će dati savršen okus, a svinjetina osigurati kremastu teksturu.
  • Pripremite vatru. Neka bude jaka.  Pljeskavice pecite kratko na jakoj vatri kako biste dobili koricu, a onda ju smanjite i ostavite pljeskavice neka se peku još dvije minute sa svake strane. Dobit će hrskavu koricu, a iznutra biti mekane poput putra.
  • Želite li da vaši burgeri budu jako hrskavi i posebni, prije samog pečenja uvaljajte ih u kukuruzne pahuljice. One koje jedete za doručak! Nećete požaliti, a i ostavit ćete dojam vrhunskog i hrabrog burger chefa!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije