Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raj na zemlji

Sanjate o mirovini u egzotičnoj zemlji? Evo koja je najprimamljivija destinacija

dominikanska republika
Foto: Thinkstock
29.11.2013.
u 12:45

I dok većina naših umirovljenika zaista može samo sanjati da duboku starost provede na nekoj sličnoj destinaciji, sve je više onih iz drugih zemalja koji tu nalaze svoj mir i uživaju u prirodnim ljepotama.

Dominikanska Republika svjetski je poznata destinacija koja privlači sve više turista svake godine zahvaljujući svojim pješčanim plažama i blagom klimom. Ali ova destinacija postaje sve poželjnija i za osobe koje se tu žele skrasiti nakon radnog vijeka. Mnogi dolaze tu i u mlađim danima, otvaraju svoje tvrtke i pokreću poslove, traže neke nove načine života. Koliko je ova zemlja otvorena prema stranim državljanima govori i činjenica da se tu mogu naći i natpisi na trgovinama na engleskom, francuskom, talijanskom i španjolskom jeziku. Dominikanci jako dobro prihvaćaju strance u svojoj zemlji i s njima imaju dobre odnose.

I dok naši umirovljenici zaista mogu samo sanjati da duboku starost provedu na nekoj sličnoj destinaciji, sve je više onih iz drugih zemalja koji tu nalaze svoj mir i uživaju u prirodnim ljepotama.

Grad Las Terrenas ima prvi drive-in bar i restoran u zemlji, a u vlasništvu je Amerikanca koji je tu pokrenuo svoj posao. Američki, kanadski, francuski i talijanski iseljenici vode male hotele, restorane, kafiće i imaju urede u cijeloj zemlji. Jedan francuski liječnik otvorio je svoju ordinaciju na otoku gdje se nalaze tisuće bivših francuskih državljana. Ova zemlje porezna je oaza za strance jer ne moraju plaćati porez na novac zarađen izvan države ni na novac koji je namijenjen za životne troškove u toj zemlji.

Koliki su troškovi života, pitanje je koje sigurno sve zanima. Prema pisanju Huffington Posta, životni troškovi u Dominikanskoj Republici vrlo su pristupačni. Cijene nekretnina za većinu turista su niske jer se tržište još nije oporavilo nakon pada 2008./2009., a ako plaćate gotovinom, gotovo da možete sami odrediti cijenu koju ćete platiti.

>>'Pomicanjem dobi za umirovljenje tjeramo mlade da odu u inozemstvo'

Komentara 7

Avatar Django
Django
14:01 29.11.2013.

Dakle, uzdržao sam se danas (do sada, he, he) od komentiranja članaka o referendumu, ćirilici, politici, jer mi je već pomalo besmisleno, a i sve se već odavno zna. Ali ovaj članak, e ovdje je doista potreban komentar, jer doslovno pokazuje razinu i stil našeg novinarstva. A to je samo manipulacija, manipulacija i još jednom manipulacija. Ne budi lijen, svratio sam na stranicu sa originalnim tekstom i pročitao da "tamo možete kupiti apartman na 5 min. hoda od plaže, za tričavih 100.000 $" i "možete udobno živjeti za 1500$ mjesečno". Nema baš ni na zapadu penzionera koji si mogu priuštiti tako "jeftin" život. Sve u svemu - užas od članka

Avatar insideout
insideout
14:00 29.11.2013.

nasta je ovo 'rvacko novinarstvo spalo, procitas clanak iz tudjih novina i prepricas u vecernjem. ovako ti je to u zbilji, iz prve ruke moj novinarcicu... sex turizam cvjeta, maloljetnice ti se nude na cesti, maltene djeca higijena koju mihigijena koju mi u europi ne poznamo kriminalitet droga iz kolumbije i venecuele ide za ameriku preko dominikanske republike imao sam utisak da tamo nitko ne radi (dobro, tu bi se hrvati osjecali ko doma) djeca na ulici prose da ih se ne možeš rijesiti imaju takođe puno sa haitija koji rade po hotelima svi hoteli imaju naoruzane cuvare koji stoje u razmaku od oko 100 metara na pijacama lezi meso na tezgama i ispod takođe, rojevi muha uvece posipaju ddt prasak protiv komaraca, uzas od smrada i otrova sela im izgledaju ko romska naselja Jedan tip, srbin (ima dosta srba tamo) je bio glavni uvoznik vina i prico mi o korupciji koja vlada i koliko mora podmazivati da bi mogao raditi.a drugoga (isto srbin) sto ima dosta zemlje tamo, parcele za zidanje, kuce i kojesta tamo. bio je i jedan iz sonte/kod sombora/imao je zubnu ordinaciju,prije par godina,čuo sam da se odselio u buenos aires,

Avatar insideout
insideout
14:09 29.11.2013.

I zaboravih..trebala si dati nekome da ti ovo iz clanka prevede... . Despite the established expat communities and the products and services they provide, this is a Third World country with Third World problems

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije