Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na dar

Samo u tiskanom izdanju Večernjeg: Narodna jesenska kuharica i Kotanyi ljuta paprika!

Narodna jesenska kuharica i Kotanyi ljuta paprika!
Foto: VL
25.10.2019.
u 10:43

U nedjelju 27. listopada pronađite na dar Narodnu jesensku kuharicu s 30 ukusnih recepata i Kotanyi ljutu papriku od 50 grama.

Novo godišnje doba u punom je zamahu. Jesen, uz kiše, niže temperature i šarene boje, donosi i namirnice pune okusa

Nova Večernjakova kuharica našla je inspiraciju u pet namirnica po kojima je jesen poznata – buču, gljive, jabuke, kestene i zelje, a uz svaku namirnicu predstavit ćemo hrvatske gradove i kuhare iz tog grada uz koje se vezuju te namirnice.

Ivanić-Grad  poznat je po bučama  i Bučijadi, manifestaciji posvećenoj toj namirnici. Chef Dino Pavanić osmislio je dva burgera od buče (vege i mesni), a našim čitateljima donosimo recepte kako ih pripremiti. Tu su još i recepti za muffine od buče, punjene patišone, pitu od buče i raviole od buče.

Duga Resa grad je poznat po gljivama, koje se beru u tamošnjim šumama, a u kuharici pronađite pet recepata koje smo dobili iz restorana DP, poznatog po specijalitetima od gljiva – radili su paštetu od vrganja, kašoto s lisičarkama, gljivarski kotlić, raviole punjene škripavcem na kremi od buče i mnoga druga jela.

Bjelovar je poznat po nasadima jabuka. U suradnji s Bistroom Franz donosimo tri recepta – marinirani odležani rib-eye odrezak baby beef goveda s pirjanim domaćim jabukama, svinjski file punjen jabukama i domaćom šunkom i kaduljom te pečene punjene jabuke sa šumskim voćem, prženim bademima i suhim grožđicama.

Hrvatska Kostajnica poznata je po kestenima  – tamošnji poznati restoran Djed donosi recept za knedle od kestena, odrezak kestenijada (puretina punjena kestenom i parmezanom) te roladu Kostajnica (pohani odrezak od puretine zarolan i punjen, među ostalim, i kesten pireom), a slastičarnica Mobiled napravila je kesten-kocku. Pronađite još i recepte za juhu od kestena, truffle od kestena te cijelu puricu punjenu kestenima.

Zagorje je poznato po zelju, a za nas su buncek sa zeljem napravili u kultnom restoranu Zelenjak iz Kumrovca, a tu su još recepti za sarmu, jotu, istarski kapuz, složenac od kupusa i Székely gulaš.

U nedjelju 27. listopada ne propustite Narodnu jesensku kuharicu s ukusnim receptima za hladne dane i Kotanyi ljutu papriku koja će dodati pikantnu notu svakom jelu. Samo u tiskanom izdanju Večernjeg lista!

Požurite se, količine su ograničene!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije