Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali hoteli u Istri

Romantični vikend za dvoje već za 500 kuna

'24.08.2011., Brtonigla - Hotel San Rocco u mjestu Brtonigla u sredisnjoj Istri ima cetiri zvjezdice. Vlasnici ovog malog luksuznog hotela su obitelj Fernetich.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
Foto: 'Dusko Marusic/PIXSELL'
1/3
29.11.2012.
u 10:00

Odlazak na vikend ne znači i probijanje kućnog proračuna

Prazan hotel najskuplja je investicija, slažu se hotelijeri koji na sve načine animiraju goste kako bi produljili sezonu, a koja kod nas najčešće traje do listopada. Vlasnici malih obiteljskih hotela u Istri pronašli su model prema kojem se kod njih, čak i u prosincu, traži krevet više.

Riječ je o manjim objektima u pravilu visoke kategorije koji osim smještaja nude i sve potrebne sadrže koji opravdavaju rang, ali i cijene koje se tijekom pune sezone kreću oko 500 do 800 kuna po noći za dvokrevetnu sobu. Iako su to realne cijene, pa čak i niže usporede li se cijene noćenja u susjednoj Sloveniji ili Italiji, u mjestima gdje zimi nema baš nikakvog sadržaja, teško će bilo tko izdvojiti toliki novac, ma koliko mu udobno i luksuzno bilo prespavati u nekom od hotela od Savudrije do Brtonigle, Novigrada i Bala.

– Naše rješenje je u dostupnosti, u činjenici da smo uvijek otvoreni, spremni primiti gosta jednako kvalitetno kao i ljeti, a da to bude financijski povoljno za njega – objasnio nam je Marko Martinčić iz savudrijske Ville Rosetta.

– Od zimske sezone ne očekujemo zaradu, ali troškovi će biti pokriveni, a gosti će se vraćati pa to smatramo ulaganjem u njihovo povjerenje – objasnio nam je domaćin. Cijene su prepolovljene pa noćenje za dvoje stoji već od 500 kuna.

Sve to prati bogata gastronomska ponuda regije, wellness i rekreacijski centri te brojne enološke destinacije, vinske ceste i putovi maslinova ulja koje u Istri vrijedi posjetiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije