Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KNORR RECEPTI

Rižoto od povrća, Piletina s kikirikijem i Mediteransko-zagorski mix

knorr
Foto: Knorr
1/3
12.12.2014.
u 16:00

Želite se hraniti zdravo, a pri tom vrlo brzo skuhati jelo za sebe i svoje najbliže? Knorr daje nekoliko prijedloga kako ćete uspjeti u tome. Rižoto od povrća, piletina s kikirikijem i mediteransko-zagorski mix, pun su pogodak za hladne zimske dane, a ujedno su vrlo zdravi recepti te nećete imati problema s viškom kilograma. 

Rižoto od povrća

Sastojci:
1 Knorr krem juha od šampinjona
2 glavice luka
10 dag šampinjona
1 tikvica veća
10 dag cherry rajčica
8 dag rikole
½ šalice riže
0.3 dl vrhnja za kuhanje
svježi kopar
maslinovo ulje

Stavite kuhati rižu i Knorr krem juhu od šampinjona. Povrće operite, šampinjone narežite na četvrtine, tikvice na prutiće, cherry rajčice na polovine, luk nasjeckajte i sve to stavite pržiti na maslinovo ulje. Malo posolite, popaprite i pirjajte lagano 5-10min. Kad juha zakipi, dodajte vrhnje za kuhanje i nasjeckani kopar. Ostavite da se kuha još minutu i prelijte preko pirjane smjese povrća. Sve zajedno pirjajte 3-5 minuta. Kad se riža skuha, ubacite u nju rikolu i promiješajte. Poslužite odvojeno na tanjur.

Piletina s kikirikijem

Sastojci:
šaka očišćenog kikirikija
jedna zelena paprika
jedna crvena paprika
jedna žuta paprika
500g pilećih prsa
1 Knorr kokošja kocka
2,5dl vrhnja za kuhanje
malo ulja

Na malo ulja prepržite kikiriki, dodajte na štapiće izrezanu crvenu, zelenu i žutu papriku, na štapiće narezana pileća prsa i Knorr kokošju kocku. Sve dobro prodinstajte i pred kraj dodajte vrhnje za kuhanje. Poslužite uz rižu ili tjesteninu.

Mediteransko-zagorski mix

Sastojci:
4 komada svinjskih rebarca
maslinovo ulje
2-4 režnja češnjaka (prema ukusu)
1 dcl suhog crnog vina
slane crne masline
lovorov list
2 svježe rajčice ili 1 mala konzerva pelata
1 Knorr krem juha od rajčice
Knorr pire krumpir
Pureća prsa (po potrebi

Kratko popržiti svinjska rebarca pa zaliti maslinovim uljem. Kada se ulje ugrije, dodati češnjak, a nakon što zamiriši, zaliti crnim vinom. Kad vino malo ispari, ubaciti crne masline koje ste prethodno malo zarezali kako bi lakše pustile sok. Dodati lovorov list i kratko poklopiti da se sve zajedno prožme. Ubaciti oguljene rajčice ili pelate, a kada se dobro ukuhaju, zaliti sve skupa Knorr krem juhom od rajčice. Po želji dodati malo šećera. Jelo se može poslužiti s rižom ili tjesteninom ako će biti predjelo ili uz pureća prsa na naglo s Knorr pire krumpirom ako se poslužuje kao glavno jelo.

Pratite Knorr na Facebooku

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije