Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHILL&GRILL 2021

Rijetka prilika: Danas na Jarunu zajedno nastupaju Bolesna Braća, izvest će i i hit 'Patriša'

Bolesna Braća
02.07.2021.
u 10:30

Kad ste zadnji put pjevušili hitove poput 'Telefon Faki', 'Lovačke priče' i 'Looka Boorna'? Ako se ne možete sjetiti, danas vam je prilika, jer ih nakon dugo vremena možete poslušati na Chill&Grillu

Dva repera koja su zajedno počela stvarati hitove prije dvadeset godina, producent Baby Dooks (David Vurdelja) i Mc, DJ i event organizator Bizzo (Pero Radojčić) pioniri su hrvatske hip-hop scene, a znamo ih pod zajedničkim imenom Bolesna Braća. Njihove pjesme znaju čitave generacije, u svojoj su karijeri gostovali i na raznim albumima brojnih izvođača poput Dine Dvornika. Osvojili su nominacije za prestižne glazbene nagrade, a za album 'Lovci na Šubare' dobili su Porin. Razgovarali smo s njima uoči ekskluzivnog nastupa na Chill&Grill festivalu u petak, 2. srpnja u 20.00.

24sata

Foto: Bolesna Braća

Prošlo je nekoliko godina od izdavanja njihovog posljednjeg albuma 'Veliki umovi 21. stoljeća', pa nas je zanimalo imaju li novi u planu i kad će ga obožavatelji moći poslušati. 

24sata: I danas rado slušamo pjesme Patriša, Telefon Faki i Lovačke Priče. Imate li u planu novi album možda?

Nove stvari su uvijek u planu, ali nikad u realizaciji. Ali novi album definitivno izlazi u jesen. Godina još nije poznata.

24sata: S obzirom na to da se društveni život polako vraća u normalu i da se sve više koncerata najavljuje i održava, kako vi stojite po pitanju toga, imate li cijelo ljeto već bukirano?

Držimo se starog pravila da u sezoni odmaramo i ne nastupamo zajedno. Ovaj nastup je iznimka.

24sata: Kako biste opisali današnju glazbenu scenu? Je li lakše uspjeti nego onda kad ste vi počinjali?

Ne pratimo baš scenu, ali ima dobrih artista. Stare rep glave su naša braća, a Trap scena naša mlađa braća. Jazz Soul Funk glave naša starija braća. Za ostale ne znamo. Danas je lakše jer možeš lakše ispromovirati, izdati album i bubnut ga online, a teže jer to može svatko, pa su svi DJ-evi, pjevači, reperi i gangsteri. A nisu. Pa moraš isplivat iz mase. Ali gluma se provali prije ili kasnije.

24sata

Foto: Bolesna Braća

24sata: Može li se od glazbe dobro živjeti u Hrvatskoj i je li u svijetu bolje? Kako ste izdržali godinu i pol pandemijskih uvjeta?

Može se. Mi smo uvijek OK. Ali moraš bit malo “širi” od glazbe. Nikad nismo htjeli bi “samo reperi” ili “samo producenti” ili “samo DJ -evi”. Bolesna Braća su brand koji traje preko 20 godina. 

24sata: Kako provodite ljetne dane? Veselite li se nastupu na Chill&Grillu, što očekujete od njega?

U Zagrebu radimo previše, pa bježimo na more. Posla ima, ali sva lova nije dobra lova, treba i odmorit mozak. Veselimo se nastupu na C&G ko djeca palačinkama. Musavi smo od sreće.

24sata: Što sugerirate mladim glazbenicima koji žele uspjeti?

Hm. Budite pametni. I neovisni.

24sata: Koju glazbu slušate privatno?

Crnu haha.. i Speed metal.

Uz Bolesnu Braću na festivalu Chill&Grill nastupat će preko vikenda i grupa Detour, u subotu 3. srpnja s početkom u 20.00 sati, a ostatak bogatog programa namijenjenog cijeloj obitelji pronađite na linku.

24sata

Foto: Chill&Grill

Festival, na koji je najbolje doći kroz prvi ulaz na jezero iz Horvaćanske prava je destinacija za vikend druženje. Osim sjajnog glazbenog programa tu je i bogata gastro ponuda, a s obzirom na vrućine i činjenicu da svi bježimo što dalje od kuhanja, Chill&Grill je mjesto gdje možete pojesti nešto iz vrhunske ponude koju nude restorani  Kitchen & Grill PLAC, KSS burgers, BBQ Hot Yard, Maredo, Wok by Matija i Jack 'n' Bowl i El Toro Restaurant & Bar. Za slatko će se pobrinuti vrsni stručnjaci iz palacinke.hr, a svakako ne propustite cooking show pastry chefa Maxa Todorova OXBO restorana Double Tree By Hilton koji sprema prave delicije. 

Za sve pripadnice ljepšeg spola, evo i jedne super prilike za ženski shopping

24sata

Foto: Guliver/Shutterstock

Prava modna poslastica

Tijekom petka i subote od 17.00 do 20.00 sati pripremili smo modni buvljak Bazaar by Miss7 & ReStyloh na kojem možete po super cijenama kupiti odjeću mnogobrojnih izlagača, među kojima su i poznate dame s javne scene. Dođite na Jarun i razgledajte modne selekcije koje su pripremili naši dragi restyleri i odaberi svoju novu omiljenu odjeću, a ukoliko vas shopping umori, tu je gastro ponuda kojoj je uistinu teško odoljeti. 

Jarun je ovog vikenda glavna destinacija Zagrepčana, stoga odaberite iz programa nešto za sebe i dobro se zabavite.  

Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count, Hrvatska Obrtnička Komora i Hilton.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije