Tražite zdrav i ukusan doručak koji će vam dati energiju za cijeli dan? Ove korejske palačinke s povrćem savršena su kombinacija okusa i zdravlja! Slične klasičnim palačinkama, ali s bogatstvom povrća, one su jednostavne za pripremu, a odlične za cijelu obitelj. Uz dodatak sojinog umaka, prava su eksplozija okusa. Idealan su za doručak ili čak kao brzi ručak. Recept je podijelila food blogerica @mimiskingdom.recepti. Uživajte!
Sastojci:
- 350 g brašna
- 375 ml vode
- 1 jaje
- 1 žličica soli
- 2 šalice naribanog krumpira
- 1 šalica naribane mrkve
- 1 paprika
- 1 manja tikvica
- 1-2 mlada luka
- papar
- ulje za pečenje
Umak:
- 60 ml soja umaka
- 30 ml vode
- ½ žlice rižinog octa
- 1 žlica šećera
- ½ žlice sezamovog ulja
- 1 mali češanj češnjaka, zgnječen
- ½ žličice sezamovih sjemenki
- po želji malo ljute papričice
Priprema: Sve sastojke za umak pomiješajte u lončiću pa uz miješanje kratko zagrijte dok se šećer ne otopi. Ostavite sa strane dok pripremate palačinke. U posudi pomiješajte brašno, vodu, jaje i sol pa ostavite da odstoji oko 30 minuta. Ovoj masi dodajte povrće (naribanu mrkvu i krumpir, tikvice i papriku narezane na trakice, a mladi luk na kolutiće) i popaprite po želji. U tavu ulijte ulje i zagrijte ga pa izlijte smjesu za palačinke. Smjesu lagano žlicom rasporedite i pecite sa svake strane 4 do 5 minuta, dok ne poprime boju. Po potrebi smanjite temperaturu pečenja jer ne želite da vam palačinke ostanu sirove u sredini. Pečene palačinke narežite na trokute i poslužite s pripremljenim umakom.