Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otišlo u dim

Pušači su lijeni - manje se kreću od nepušača i nedostaje im motivacije

pušenje
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
06.02.2014.
u 13:39

Što se tiče općeg stanja, pušači su kazali da se osjećaju umornijima od nepušača te priznali da im nedostaje motivacije da promijene životne navike.

Osobe koje puše manje su fizičke aktivne i manje motivirane od nepušača.  

Pokazalo je to istraživanje Sveučilišta u Londrini u Brazilu, prenosi Daily Mail. U istraživanju je sudjelovalo 60 pušača i 50 nepušača,a morali su nositi pedometar.

Pedometar su nosili najmanje 12 sati tijekom šest dana, a pokazao se da su pušači iz dana u dan manje hodali te da im se kapacitet pluća smanjivao. Kad su trebali vježbati, bili su u lošijoj kondiciji od nepušača. Što se tiče općeg stanja, pušači su kazali da se osjećaju umornijima od nepušača te priznali da im nedostaje motivacije da promijene životne navike.

>>Evo što možete učiniti već danas kako biste smanjili mogućnost da dobijete rak

>>Zabranit će pušenje u automobilu u kojem su djeca. Trebamo li i mi?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije