Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra vina

Prvi vinski bar s vinomatima i čak 400 etiketa iz cijelog svijeta

vino
Foto: nnn
1/6
18.11.2011.
u 16:48

Za neodlučne i znatiželjne na vinomatima se može natočiti i pola decilitra bilo kojeg od 400 vrsta vina koja se nude u novom baru

Popili biste čašu vina? Izvrstan izbor za kraj dana, druženje s prijateljima, piće uz čitanje knjige, časopisa ili lagani ručak. No, u nekim lokalima i dalje prodaju samo butelje, u nekima ne toče manje od dva decilitra, a o ograničenom izboru da i ne govorimo. Čini se da smo dosad po čašu vina morali odlaziti samo u dobre i vrlo često skupe restorane. Takvu će percepciju pokušati promijeniti Zvonimir Jurjević i Damir Horvat te predstaviti vino kao piće koje – u razumnim količinama – spaja ljude i pogoduje zdravlju. Dvojica vinskih znalaca otvorila su vinski bar s više od 400 različitih etiketa i nazvali ga, prema već poznatoj internetskoj trgovini – Dobra vina. U centru Green Gold Dobra vina skrivaju birane butelje iz Hrvatske, ali i renomirana vina iz Francuske, Italije, Austrije, Slovenije, Južne Amerike... Većina ih je, čak 400, na prvim vinomatima na kojima točite po želji, od pola decilitra na više. Možete se "naoružati" i karticom za točenje. 

Da doživljaj bude potpun, a vinca nježnije klize niz grlo, pobrinuli su se i kuhari Dobrih vina koji će zalogajčićima pratiti izbor svakog gosta; uz doručak će nuditi svježe pečene kroasane, u vrijeme ručka salate, rižota, delicije iz mora, a navečer tapase, bruschette, sireve...

– Plan nam je slijediti misiju tvrtke Dobra vina i gostima ponuditi kvalitetna vina po pristupačnoj cijeni koja zadovoljala proizvođače, a istodobno veseli vinoljjupce – poručuje vinski dvojac iz Dobrih vina uvjeren da će svaki gost naći nešto za svoj ukus. 

Ključne riječi

Komentara 1

AN
ante1952
23:05 20.11.2011.

Dobar pokušaj bivšeg košarkaša i bankara Jure al nisam siguran da će izdržati duže od tri mjeseca što je prosjek trajanja svih novih ugostitelja u Zagrebu.Možda se prevarim ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije