Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Proljeće u čaši uz Tomić Belecu i Opolo Nobile 2021.

Poljeće u čaši uz Tomić Belecu i Opolo Nobile 2021.
15.03.2022.
u 09:44

Vinarija Tomić predstavlja berbu 2021. dviju omiljenih etiketa – bijele kupaže Tomić Beleca i roséa Tomić Opolo Nobile – čiji dolazak na tržište vinski entuzijasti željno iščekuju iz godine u godinu, iz berbe u berbu.

Originalni potpis ove cijenjene hvarske vinarije temelji se na modernom pristupu bogatoj vinarskoj tadiciji te stvaranju elegantnih i stilski dotjeranih vina koja već 30 godina imaju lojalne poklonike na domaćoj i inozemnoj vinskoj sceni. Tomić vina su sortno prepoznatljiva, što se vidi u etiketama Beleca 2021. i Opolo Nobile 2021.

Tomić Beleca kupaža dviju dalmatinskih bijelih sorti, pošipa i bogdanuše, njegovanih na položajima na sjevernoj strani otoka Hvara. Pošip Beleci daje puno tijelo i moćne arome, dok bogdanuša nadopunjuje oskus svježinom i cvjetnim aromama. Rezultat takvog sklada je karakterna kupaža, južnjačko, ali lagano vino koje s razlogom nosi naziv Beleca (tal. Bellezza – ljepota). „U toj sinergiji dvije sorte Beleci 2021. daju ono najbolje od sebe – pošip bogato tijelo i umjerenije kiseline te tipične sortne arome marelice, breskve i mineralnost, a bogdanuša nježnije cvjetne arome i svježinu“, istaknuli su iz Vinarije Tomić.

Tomić Beleca 2021. slojevitost i kompleksnost pokazuje servirana na temperaturi od 10 do 12 °C uz jela od bijelog mesa, ribe i školjaka, ali i uz pikantnija jela poput pesta i tvrdih sireva. Upravo svježina i svestranost u gastronomskom sljubljivanju ovo vino čine izvrsnim odabirom za sljubljivanje uz sezonske proljetne recepte, koji će izvrsno pratiti i rosé Tomić Opolo Nobile 2021.

Tomić Opolo Nobile proizveden je od plavca malog njegovanog na položajima na središnjem dijelu otoka Hvara – Stari Grad, Dol, Vrbanj. Ovo vino odlikuje vrlo delikatna ružičasta boja, slična provansalskim rosé vinima, miris kojim dominiraju arome crvenog voća poput maline i jagode, cvjetne note te lagana slanost na nepcu i punoća okusa izbalansirana svježinom.  Poslužuje se na  temperaturi od 10 do 12 °C uz salate te laganija jela i predjela na bazi sezonskog povrća.

Upravo predstavljene etikete Beleca 2021. i Opolo Nobile 2021., uz ostale etikete u ponudi ove hvarske vinarije, dokazuju da njegovanjem autohtonih sorti, razvijanjem novih pristupa i znanja te ulaganjem u ekološku proizvodnju, Vinarija Tomić stvara vrhunska vina te pridonosi promociji i prepoznatljivosti Hvara kao otoka izuzetnih vinogradarskih položaja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije