Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recept

Pripremite teleći paprikaš za prste polizati

'25.01.2012., Zagreb - Konoba Didov san. Zablji krakovi s prsutom i janjetina i teletina. Kuharica Karolina Matasic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'
15.03.2014.
u 17:00

Teletinu narezati na kocke, korijen celera naribati krupno, a koru limuna nasitno

Recept:

600 g teletine od buta
1/2 glavice celera
3 žlice pirea od rajčica
1 dl biljnog vrhnja
5 dl juneće juhe
30 g parmezana
limun
mješavina začina, papar

Prilog:
800 g krumpira
3 češnja češnjaka
50 g maslaca
150 ml slatkog vrhnja
1/2 vezice vlasca
mješavina začina, papar

Teletinu narezati na kocke, korijen celera naribati krupno, a koru limuna nasitno.Na malo ulja popeći naribani celer, pa kad omekša, dodati teletinu, pire od rajčica i koru limuna te pirjati na umjerenoj temperaturi dok teletina ne omekša, uz povremeno dolijevanje juneće juhe. Pred kraj kuhanja umiješati biljno vrhnje i parmezan, pa začiniti po želji.
Prilog:
Krumpir narezati na kocke i skuhati ga u slanoj vodi. Zatim ga protisnuti i pomiješati s maslacem i biljnim vrhnjem, dodati sitno sjeckani češnjak i vlasac, pa začiniti po želji. Uz gotov teleći papirkaš poslužiti prilog od krumpira.

>>Možete li zamisliti paprikaš bez paprike?

Ključne riječi

Komentara 1

CI
cika123
15:58 17.02.2015.

Probala i baš je za prste polizat. Mljac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije