Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za etiopiju

Prikupljeno tristotinjak pari tenisica, akcija se širi Hrvatskom

tenisice za etiopiju (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/3
10.05.2010.
u 11:58

Profesorica geografije iz Karlovca aktivirala je svoje kolege diljem Hrvatske, pa će se osim ovih 300-tinjak tenisica, čini se, prikupiti još mnogo pari.

Tristotinjak pari tenisica prikupljeno je u nedjelju na dvjema zagrebačkim utrkama, a razveselit će jednako toliko mladih Etiopljana kojima su namijenjene. Mnogi su trkači koji su sudjelovali na utrkama u Velikoj Gorici i Maksimiru za bosonoge etiopske kolege donirali svoje tenisice koje im više ne trebaju, a pridružili su im se i brojni građani.

- Nisam mogao vjerovati kad su mi rekli da je u Maksimiru prikupljeno više od dvjesto pari! Stvarno nisam uopće zamišljao da bi to moglo postati tako veliko - oduševljen je bio Nikola Borić, hrvatski trener u Etiopiji koji je pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja tenisica.
Iako je mislio da će prikupiti tek nekoliko desetaka pari, o akciji su izvještavale dnevne novine, radiopostaje te večernji dnevnici, a niti ovdje akciji nije kraj.

- Učiteljica geografije iz Karlovca poslala je obavijest o akciji svojim kolegama diljem Hrvatske, pa će i oni u školama prikupiti tenisice među djecom. Javili su mi se građani i iz drugih hrvatskih gradova, svi žele sudjelovati, pomoći u organizaciji - zahvalan je Nikola Borić koji će najprije vidjeti kako će se akcija odvijati pa zatim organizirati prijevoz tenisica u Etiopiju.

U akciju je uključeno i Društvo športske rekreacije Aktivan život, a sve informacije pronaći ćete na stranici Utrke.net te stranici na Facebooku Volim trčanje.

Komentara 1

TH
than
01:30 11.05.2010.

Aj\'... Mozemo valjda jos vise...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije