Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijeme ludovanja

Predah od svakodnevnice: Na karneval za manje od 200 kuna

'12.01.2013., Rijeka - Pocetak karnevalskog razdoblja u okoliici Rijeke. Grobnicki dondolasi (zvoncari) danas su krenuli s obilazenjem sela Grobinstine i tako ce ici svakji vikend do Pepelnice kada se
'Goran Kovacic/PIXSELL'
24.01.2013.
u 12:00

Vlakom, busom, automobilom...nije važno. Samo treba stići na karneval, opustiti se i dobro zabaviti

Samoborski, riječki, opatijski, venecijanski... samo su neki od atraktivnih karnevala u našem susjedstvu i sjajna su prilika za jednodnevni ili vikend-predah od svakodnevnice. Velike karnevalske fešte već su počele, uzbudljiva druženja uveseljavaju tisuće posjetitelja, a život pod maskama potrajat će sve do 12. veljače. Turističke zajednice gradova organizatora pobrinule su se za brojna događanja, ugostitelji za dobru ponudu koju uvijek prate krafne, kroštule, fritule, vanjki i kuhano vino, a turističke agencije za prihvatljive aranžmane. Tako se iz Splita u Veneciju može na jednodnevni izlet autobusom za 395 kn, a iz Zagreba najprihvatljiviji su aranžmani za 179 i 195 kuna. Put i noćenje s doručkom u Veneciji u dvokrevetnoj sobi može se naći već od 695 kuna. Do Rijeke može se vlakom, i to redovitim, ali i izletničkim linijama i autobusima. Kapaciteti i dobra prometna povezanost s Rijekom nude posjetiteljima mogućnost smještaja na cijelom Kvarneru. Dobra preporuka mogu biti 2 polupansiona u luksuznom hotelu Ambasador u Opatiji za 630 kuna. Izletnički vlakovi u karnevalske dane organizirani su i za Ivanić Grad, Bjelovar, Osijek i Čakovec. Na Zagrepčanima najbliži Samoborski karneval može se i javnim gradskim prijevozom, a za one kojima se fašnička noć produlji, moguće je pronaći smještaj u samoborskim hotelima i privatnom smještaju. Posljednjih godina zanimljivi su i samoborski privatni apartmani koje najčešće iznamljuju veća društva pa u karnevalskim ludorijama uživaju od petka do nedjelje.

>> U Veneciji su odabrali Marie, a za anđela Martu Finotto

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije